--->: - SİYASET MEYDANI-
*Çoğu basın mensubu,siyasetçi,vs süren bir dava hakkında konuşmak hukuki temayüllere aykırıdır der,hayret ilhan selçuk göz altına alınınca konuşmayan kalmadı.Gerekçe o yaştaki biri öyle göz altına alımamalıymış,peki 86 yaşında göz altına alınan hacı dayım için niye aynı savunma yapılmadı?
El-cevap üstünlerin hukuku.
*YÖK Eski Başkanı Erdoğan Teziç,2 YÖK Üyesine fazldan 400 milyar ödediği tespit edildi,bana kızmayın ben demiyorum Türkiye Cumhuriyetinin Sayıştayı diyor.Bu iki YÖK Üyesi 400 milyarı geri ödeyecekmiş,ee bu kadar mı?Bu haksız ödemeyi yapan,zat hukuk karşısına çıkmayacak mı?
El-cevap,böyle bir şey olmaz olsada,beraat eder,ee burası Made in Turkey.
*Öğretim görevlileri Dr,Doç,Prof gibi ünvanları kazanmak için akademik çalışmalar yapmak zorundadır.Ve bu çalışmalarında çalıntı yapamaz,yaparsa ünvanı geri alınır.
İÜ Eski Rektörü Kemal ALEMDEROĞLU ve Şuan milletvekili olan Necla ARAT'ın bilimsel hırsızlığı tespit edilmiştir,hukuk derki Prof'lukları geri alınacak ama alınmıyor,niye?
El-Cevap:Onlar yapınca bilimsel hırsızlık olmaz,alıntı olur
*Sayın Savcı diyor ki,ben Türk Milleti adına bu davayı açtım.Yaw ben bu savcıya böyle bir yetki verdiğimi anımsamıyorum.Ha anayasa vermiş,vermiş te,aynı anayasa "Eğemenlik kayıtsız şartsız Türk Milletinindir" diyor,Aynı anayasa Türkiye Cumhuriyetinin yönetim biçimi Cumhuriyettir diyor,Cumhuriyette halkın kendi kendini yönetmesidir diyor,peki o zaman benim ülkemin
%47 oyla iktidar yetkisi verdiği bir partiyi tek bir birey,üstelik halkın seçmediği,sadece bir Cumhurbaşkanının seçtiği nasıl kapatmaya kalkar,ben bu demokrasiyi anlamıyorum.Hoş burası hukuk devletiydi dimi
*Finisi tebessümlük bir konuyla bitireyim.Futbol Fedarasyonunu bilirsiniz.Eski Başkan Haluk Ulusoy görevdeyken,"ben tarafsızım" derdi,başkanlığı bıraktı ve GS Başkanlık yarışı gündemde aynı Ulusoy diyor ki,"benim kadar kimse GS'Lİ OLAMAZ" Aslında Ulusoy'un ne denli taraf olduğunuda görmüş olduk.Ha lafı nereye getirecem.
367'nin mimarlarından Prof.Süheyl Batum CHP Genel Başkanlığına adaymış,hep derim Sayın Batum,tam hukuk adamıdır Taraftır ve görüşleri ile siyasi görüşü arasında dağlar kadar farkta yoktur
Gelecek seçimde Sabih Kanatoğlunu görürüz artık
Ah ülkem,Kendine özgü demokrasisi,üstünlerin hukuku,lendine has laiklik anlayışı....
|