Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 03.04.2008, 13:39   #45
adislibekir
Yasaklı
NO AVATAR
 
adislibekir Şuan adislibekir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.03.2009 20:10

Üyelik Tarihi: 17.10.2007
Mesajlar: 525
Tecrübe Puanı: 0 adislibekir FAZLA SÖZE GEREK YOKadislibekir FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: YAKUPOĞLAN BELEDİYESİ (MERKEZ)

Vali Veysel DALMAZ, Yıldız Dağı’nda Kayak Yaptı

Vali Veysel DALMAZ, kış turizminin canlandırılması amacıyla proje çalışması başlatılan 2 bin 552 metre yüksekliğindeki Yıldız Dağı'nda incelemelerde bulundu.
Yıldız Dağı’nın yalnızca kış sporları merkezi olarak değil aynı zamanda turizm amaçlı da hizmet verebileceğini vurgulayan Vali DALMAZ, alanın yöreye canlılık getireceğini söyledi. Dağın, kış sporlarına çok elverişli olduğunu belirten Vali Veysel DALMAZ, bölgede kayak yapmaya uygun kar kalınlığının bulunduğunu söyledi. Nisan ayı içerisinde dahi alanda kayak yapılmasının sevindirici olduğunu kaydeden Vali DALMAZ, “Küresel ısınmayı ve iklimdeki değişiklikleri de göz önüne alırsak yörenin kış turizmi açısından önemi ortaya çıkmaktadır” dedi. Sivas Valiliği tarafından hazırlanan bir proje olduğunu ve projenin AB hibe projeleri içinde değerlendirilmesi için çalışma yaptıklarını belirten Vali Veysel DALMAZ, yörenin, çevre illerin kış sporları potansiyelini de alana çekebileceğini vurguladı.
Vali Veysel DALMAZ daha sonra Yıldız Dağı’nda kayak yaptı.

Vali Veysel DALMAZ, Değirmenaltı Şelalesi’ni İnceledi

Yıldız Dağı temaslarının ardından Yıldız beldesi sınırları içinde yer alan Değirmenaltı Şelalesi'ni gezen Vali DALMAZ, Yıldız Irmağı üzerinde bulunan ve çevresinde pek çok kaya mağaralarının bulunduğu alanı inceledi. Alanın turizme kazandırılması konusunda çalışmalar yapılabileceğini belirten Vali Veysel DALMAZ, bölgenin turizm açısından önemli olduğunu vurguladı.

Ya kardeşim Bizim Yıldız dağımız Kayseri erciyestende güzel Erzurum Palandökendede güzel yıldızdağına yapılacak bir kayak merkezi Bizim yöremizin yaşantısını değiştirecek bir pıroje olur.Yakupoğlan Yıldız Kurtlapa ve Gümüşdere Belde Belediye Başkanlarının bu konuya duyarlı olmalarını istiyorum.
adislibekir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla