Alıntı:
adislibekir Nickli Üyeden Al?nt?
Yeğenim Mısırda Sanayi şehri kuruldu Sayın kürşat Tüzmen Türkiyede nekadar orta ölçekli sanayi kuruluşu varsa hepsini orada iş yapmaya davet etti.Dediki bizim memleketimizde Vergi ağır,elektirik pahalı iş gücü pahalı hadi Hep beraber Mısıra.Bizim tanıdığımız işadamları diyorki Arkadaş ocak açıcaz yanımızda 40 kişi çalışacak Müracatımızı yapıyoruz bize denen şu.Kimse yok mu derneğine uğre.Deniz Feneri derneğine uğra ya kardeşim ben ruhsat alıyorum uğranacak yer varsa para yatacak devletin kurumu varsa ben uğrayayım bunlar ne dendiğinde kıyamet kopuyor.Türkiyede üretmek iş yapmak çok zorlaştı.Doktorların kullandıkları Tıbbi malzemelr bile denetimsiz olarak Çinden geliyor Bir konteynır Çin malı 50 Bin dolar içinde ne ararsan var neden Türkiyede üretilsinki.Devlet %18 le vatandaştan borç alıyor Vatandaş İmalathane açsa bu kadar para kazanacak mı Devlete borç verip risk etmeden kaznıyor.Doları %18 le borçlanan başka bir dünya ülkesi yok Türkiyeden başka yabancıların faiz pazarı olduk.Yunanlıların satın aldığı finans bank Tırayada bütün çiftçileri borçlandırmış İcralar başladı inanmayan araştırsın...Ya devlet diyorki satar öderim ama ipin ucu kaçtı satacak birşey kalmadı.Böyle bir ülkede tabiki herşey yabancı marka olacak.Neden gocunuyoruz ki...Fertelli kardeşim Sinek imha etme işinden zaman bulunca güzelşeylerde yapıyor kendisini burdan tebrik ediyorum.
|
Yaptığın Acıklamalardan dolayı teşekkür ederim çokda güzel diyorsun Bu ülkede bir şeyler yapmak zor Kazandığından fazlası vergiye gidiyor ve bu şimdi değil yıllardır var malisef başımızda En başta Sivas'ı ele alalım Dünya capında kim bilir kaçtane iş adamı var Sivas'lı kaç tanesi kendi memleketine yatırım yapıyor yapmak istese bile yatırım yapan kişi yol ister su ister elektrik ister yakıt ister Yatırımcıya önce bunların sağlanması gerek ki bir şeyler olsun
Ve Bizim ürettiğimiz Mallarda başka ülkelerde söz sahibi olsun Atatürk'ten sonra ne yazıkki hep dışarı açılmaya calışılmış tabi bunu yaparken yanlış yapılmış dışarı acılmak gerek ve bildiklerini teknik ve teknolojilerini öğrenmek. Tam tersini yapmışlar teknolojiyi bilgiyi getirmek yerine orda hazır olanı getirmiş satmışlar bu yıllardır böyle gelmiş böyle gidiyor iş te bu anlayışın değişmesi gerek Teknoloji ve Bilgi alıp kendi ülkemizde üretim içabında onlar bize satacağına bizim onlara ürettiğimiz ürünleri satmamız gerek.
Benim Sinek avlamam

her ne kadar yanlış algılansada ben bu konunda sinek olayına dönüşmesini istemiyorum