Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 11.04.2008, 15:51   #29
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 21:40

Tecrübe Puanı: 812 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart --->: SİVAS'A İKİNCİ ÜNİVERSİTE...

Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bu şehir kalkınacaksa bu kalkınma her alanda olacaktır. Sağlıkta, turizmde, eğitimde, sanayide, ticarette, sporda vs her alanda yeni yatırımlar olduğu müddetçe kalkınacaktır ve bir dünya şehri olacaktır.

Sadece şunu veya bunu yapmalıyız diyerek kalkınma çabamızı sınırlandırmamalıyız. Lütfen bu memlekette bir şeyler yapmaya çalışanlara köstek değil destek olalım. Kurulmasını arzu ettiğim ikinci üniversite de buna dahil. Şehrimizin ileri gelenlerini, yerel yönetici, bürokrat ve işadamlarını üstlerine düşeni yerine getirmeye çağırıyorum ve Sivasımıza ikinci üniversitenin en kısa zamanda kazandırılmasını temenni ediyorum.

Aşağıda okuyacağınız haber geçen hafta bir çok basın yayın organında çıktı. Biz hala memleketimizin kurulması gereken yeni üniversiteden ne kazanacağını tartışaduralım, elinoğlu kendi memleketine vakıf üniversitesi kurmak için çoktaaaaan harekete geçmiş bile. Listede Konya'ya iki tane birden kurulduğu gerçeğini göz önüne alın. Demek ki memleketin evladı istedi mi kendi şehrine iki ayrı kuruluş iki ayrı vakıf üniversitesi birden kazandırabiliyormuş. Konyalıları tebrik ediyorum, darısı bizim Sivas Ticaret Sanayi odasının başına! İnşallah lafta kalmaz. Lafı daha fazla uzatmayayım, siz buyurun haberi okuyun:

YÖK Başkanvekili Doç. Dr. Ömer Demir, "Şu anda bizim gündemimizde 13 yeni vakıf üniversitesi başvurusu var. Bir o kadar da yüksekokul kurulması gündemde. Biz bunları hızla sonuçlandırmak istiyoruz" dedi.

Vakıf üniversitelerinin varlığından çok büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Demir, "Bizler hem YÖK olarak, hem de normal vatandaş olarak bu üniversitelere şükran duymak ve destek olmak istiyoruz. Ne kadar çok vakıf üniversitesi kurarsak o kadar görevimizi başarı ile yerine getirmiş sayılırız" şeklinde konuştu.

KONTENJANLARI ARTACAK

Bu arada, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın özel üniversitelerin fiyatlarını düşürmesi gerektiği yönündeki uyarısı için şu değerlendirmeyi yaptı: 'Yurtdışında 20 bin dolarlar civarında olan fiyatlara bakınca burada fiyatların makul olduğu söylenebilir. Üniversiteliler içinde vakıf üniversitesinde okuyan sayısı yüzde iki buçuk ve bu oranın artırılması gerekiyor. Yabancı öğrenci sayısını da artırarak kontenjanlarımız düzeltilebilir."

İşte kurulacak üniversiteler

KURUCU VAKIF ÜNİVERSİTE ADI

Gürbüz Sağlık Eğitim Vakfı Batı Anadolu Üniversitesi
Mersin Eğitim V. Toros Üniversitesi
Vatan Sağlık ve Eğitim V. Rönesans Üniversitesi
Sipahi Eğitim ve Spor V. Gediz Üniveristesi
Mehir Eğitim ve Evlendirme V. Konya Bilim ve Teknoloji Üni.
Bilim ve Sanat V. İstanbul Şehir Üniversitesi
Konya Tic Eğitim ve Sağlık V. KTO Konya Ekonomi ve Tek Üni.
Anadolu Kalkınma V. Güney Anadolu Üniversitesi
Maçka İmar Eğitim Kültür V. Avrasya Üniversitesi
Türk Eğitim Derneği V. TED Üniversitesi
Sedat Yazıcı Riva E.K.S.V. Pera Güzel sanatlar Üniversitesi
Burç Eğitim Kültür ve Sağlık V Melikşah Üniversitesi
Gaziantep Eğitim ve Hizmet V Gazikent Üniversitesi