Alıntı:
leblebi82 Nickli Üyeden Al?nt?
Arkeoloji Müzesi için de geri sayım devam ediyor bu arada.. Birkaç içinde Endüstri Meslek Lisesi'nin bahçesindeki tarihi binada başta Sarissa'da bulunan eserler olmak üzere arkeolojik eserler sergilenecek..
|
Hocam bu arkeoloji müzesi yılan hikayesine döndü galiba, yıllardır Sivas haberlerinde takip ediyorum, hep açılacak hep açılacak ancak bir türlü açıldığını göremedik.
Bu müzeye en az Sivasspor'a verdiğim önem kadar önem veriyorum. Sivas olarak asıl zenginliğimizi burada sergileyeceğiz. Bir kadın mücevheratı ne anlam ifade ediyorsa Sivasımız için de bu müze o anlamı içeriyor.
Kesinlikle abartı değil bu şehir Paris'le, Roma'yla, Londra'yla, Barcelona'yla, Semerkant'la, Buhara'yla, Şam'la vb kadim şehirlerle yarışacak zenginliklere ve güzelliklere sahiptir. Bunun farkına varırsak ve bu müze örneğinde görüldüğü gibi kıymetini bilir, mücevherlerimizi takınırsak bakın Sivas'ıma nasıl da gıpta ile bakıyorlar!
Müzeyle ilgili gelişmeleri inşallah Leblebi hocam bize iletirsin. Ben de Temmuz'da geldiğimde inşallah açılmış olan arkeoloji müzemizi gezmiş olurum....