Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 13.05.2008, 11:27   #2
berat.demir
Yasaklı
NO AVATAR

berat.demir Şuan berat.demir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.12.2009 06:51

Tecrübe Puanı: 0 berat.demir FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: Sivas'ın 2008 Rotası

Sivas artık kabuğunu kırdı

11.04.2008 - 00:39

Uzun yıllar kendi kaderine terk edilerek, çok büyük sıkıntılar yaşanan ilimiz için dertlenmeyeceğim, derdimi de kimselere söylemeyeceğim. Zira Sivas artık kabuğunu kırdı.

SİVAS'TAN / Naci YILDIZ

sivas@dunya.com

Bundan 34 yıl önce aramızdan ayrılan, sazı ve sözüyle dünyaca üne kavuşmuş Sivaslı şair Aşık Veysel'in anısına atfetmek üzere, makaleme onu anlatarak başlamak istiyorum.

Hep söylerim; 'Şairin şiirine kulak vermek gerekir' diye. Zira şairler bulunduğu çevreden, yaşadığı ilden ve daha sonra da ülkesinden ilham alarak dağarcığını doldurur. Sohbetlerinde bulunmaktan büyük keyif aldığım Aşık Veysel Şatıroğlu da öyle yapardı. Ülkenin gündemini yakından takip eder, kamuoyunu ilgilendiren bir şey yaşanmış ise veya yaşanacaksa onu hemen kendi süzgecinden geçirir ve şiir olarak topluma sunardı.

Aşık Veysel, okuma yazma bilmemesine ve yedi yaşından itibaren görme yeteneğini kaybetmiş olmasına rağmen, sazı ve sözü ile yaşadığı şehre çok büyük katkıları oldu. Öyle ki, ellerinde çerçeveli diplomaları bulunan ve çevresinde büyük paralar kazanan insanlardan daha çok yaşadığı şehre ve ülkeye faydası dokundu. Aşık Veysel, bir mısrasında şöyle sesleniyor:

Derdimi dökersem derin dereye

Doldurur dereyi düz olur gider.

İşte Sivas aynen Veysel'in dizelerindeki durumu yaşıyordu. Uzun yıllar kendi kaderine terk edilerek, çok büyük sıkıntılar yaşanan ilimiz için dertlenmeyeceğim, derdimi de kimselere söylemeyeceğim. Zira Sivas artık kabuğunu kırdı.

Sivas'ta son yıllarda çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Sanayi bölgelerinde gözle görünür bir canlanma var. Yatırımcıların birbirleriyle yardımlaşması fikir alış verişinde bulunmaları şahsen beni son derece memnun ediyor. Geçmişte 'yakınma kültürü', bardağın sadece boş tarafını görüp, dolu yanını görmemek Sivas'ta oldukça yaygındı. Sorunlarımızı demokratik ortamda bir araya gelip tartışma kültürü maalesef yok denecek kadar azdı. Sivas için bunlar çok geride kaldı. İnsanımız artık kazanmasını ve kazandırmasını biliyor. Sivas bundan böyle göç veren iller arasında olmayacaktır.

Son dönemde ilimize atanan valiler de oldukça verimli oldular. Şu anki valimiz Veysel Dalmaz da Sivas'ın her meselesini çözmek için büyük çaba ve gayret gösteriyor. Dalmaz, bir ilin kalkınmasında sanayinin lokomotif görev yaptığını çok iyi biliyor. Ben aynı duyguları başta Belediye Başkanı Sami Aydın, TSO Başkanı Osman Yıldırım, diğer oda ve sivil toplum örgütlerinin de taşıdığına yürekten inanıyorum.

Sivas'ta tüm bu gelişmeler yaşanırken, Sivasspor'un Süper Lig'de gösterdiği başarı da bize ayrı bir mutluluk yaşatıyor. Sivasspor örneğinde olduğu gibi, yeter ki şehirde sorumluluk taşıyan herkes elini taşın altına koysun. Her alanda Süper Lig'e çıkarız!

yazarın vali bey için söylediklerine katılmıyorum gerisine aynen katılıyorum
berat.demir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır