Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 13.05.2008, 11:28   #1
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 21:40

Tecrübe Puanı: 812 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart --->: Sivas'ın 2008 Rotası

Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sn. BOUN çok doğru söylüyorsunuz. vali beyin sivas ta sanayinin geliştirilmesi konusunda hiç bir gayreti çabası yok bana göre de. valinin bakış açısı turizm ve tarım odaklı. oysa sivasın gelişmesi için SANAYİLEŞMESİ şart. vali bey sivas ı bu konuda iyi tanıtamıyor. sanki sanayi gündeminde hiç yokmuş gibi davranıyor. oysa ben validen sivası işadamlarına tanıtmasını beklerdim. tanıtırken de sivasa gelecek olan hızlı treniyle üniversitesiyle yapılmakta olan teknokentiyle uluslararası havalimanı ile dereyolu projesi ile limanlara yakın olması ile vs. vs. bahsetmesini beklerdim. ama ben sn. vali beyden sivası böyle avantajları ile tanıtırken hiç duymadım. böyle tanıtsa inanın ki işadamları sivas a farklı bakarlar. yatırım için fizibilite yaparlar.
Evet Berat Hocam bu konuda aynı görüşteyiz, eski valimiz Sayın Hasan Canpolat zamanında Vali, Belediye başkanı ve STSO başkanının katılımıyla Almanya'da ve İstanbul'da işadamlarıyla toplantılar yapılmış ve yatırımcılara Sivas tanıtılmıştı. Bunun neticesinde bir çok yatırımcı şehrimize gelmiş ve bunlardan bir kısmı Sivas'ta yatırım yapmıştı ve şu an OSB'de çalışan bir çok fabrika o dönemde kurulmuştu. Maalesef bu trend devam etmedi. Benim görüşüm bu ve benzeri toplantılar her yıl düzenli olarak gerek yurtdışında gerekse Türkiye'nin büyük şehirlerinde düzenli olarak devam etmeli. Bir çok konuda Sivaslının takdirini kazanan sayın valimizden sanayi alanında atılım için öncülük yapmasını ve sanayiye gereken önemi vermesini Sivaslılar olarak bekliyoruz.

Ayrıca on yıldır kuruldu kurulacak denen ama hala kurulamayan ve yatırımcıya teşvik yasası devam ederken gerekli tahsislerin yapılamadığı demir-çelik bölgesine kurulması planlanan 2.OSB konusunda da ekstra gayret bekliyoruz.