Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt?
Vatan işlerinde korkmak olmaz...
Sivas'ta vatan bütünlügü ve bütün millet adina bir kongre toplamaya karsi olanlar çoktu.
Isgal kuvvetleri ile İstanbul hükümeti de kongreyi toplatmamak için el birligi etmislerdi. Binbasi rütbesinde bir fransiz jandarma subayi, yanina bir tercüman alarak sivas valisine geldi.
"eger burada kongre toplanirsa fransizlar Sivas'i isgal edecekler" dedi.
Vali, Mustafa Kemal'e ikinci bir kongreden vazgeçilmesini yahut Erzincan'da toplanmasini söyledi. Kuva-i milliyeci bir genç sonradan Sivas milletvekili Kasim da valiyi desteklemekteydiler. Mustafa kemal, ingilizlerin Samsun'u topa tutmak, on güne kadar yeni isgaller yapmak santaji ile kendi çalismalarina engel olmak istediklerini hatirlatarak bu blöflere kulak asmamalari cevabini verdi.
Hiç bir vaka olmadan 2 eylül aksami Sivas'a varilmistir. Sehirde ne kadar fayton ve yayli araba varsa hepsini karsilayicilar tutmuslardi. Yalniz hürriyet ve itilaf partisinden kimse yoktu. Kalabalik arasinda fransiz subayin tehdidi üzerine telaslanan genç rasim'i Gören Mustafa Kemal:
- "gençler için vatan islerinde ölmek olabilir, korkmak asla !
Kurtulus Savası’nda Sakarya Zaferi nasil bir kader dönümü olmussa, anadolu'da yeni devletin kurulusunda Sivas kongresi’nin o kadar büyük önemi vardir.
|
Sivas'ta vatan bütünlügü ve bütün millet adina bir kongre toplamaya karsi olanlar çoktu. SIrf sadece şu cümlenden dolayı senin SİVASLILIĞINDAN insan şüpheye düşer. bir de dilin aklından önce gelmesin diyorsun. Peki bu senin söylediğin laf ne. yenilir yutulur bir laf değil bu. Yav nedir bu SİVASIN sizden çektiği. düşün artık Sivasın yakasından. ortalıkta SİVASLIYIM diye dolaşma bu kurduğun cümleden sonra.
Sivas ta kongre toplanacağı taa Amasya genelgesinde tüm dünyaya ilan edilmişti. bir kere Atatürk Sivaslılara güvenmese aylar öncesinden duyurmazdı Sivasta kongre olacağını. tüm dünya bilmesine rağmen bu kongrenin toplanacağını kongrede en ufak bir olay çıktımı Atatürk e en ufak bir zarar geldimi tabi ki hayır. Burası SİVAS kardeşim düşman ayağı değmemiş bu memlekete. Feriştahın oğlu gelse yine bişey yapamaz sen neden bahsediyosun arif coşkun.
Arif coşkun şu kurduğun cümlenle sonunda faka bastın. ben bu cümleni hiçbir zaman unutmicam ve hep sana hatırlatıcam. her yerde kurduğun bu cümle karşına çıkacak. Demek Sivas ta vatana ve millete karşı olanlar çoktu heh.
yani dışardan bir misafir senin yazdığın şu cümleyi okusa adam Sivas a düşman kesilir yav. Sen kime ve neye hizmet ediyorsun. Sivas düşmanlığı yaptığının farkında değilmisin