Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 01.06.2008, 22:00   #1
banu58
Tecrübeli Yiğido
 
banu58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
banu58 Şuan banu58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.11.2008 18:30

Üyelik Tarihi: 19.09.2007
Mesajlar: 227
Tecrübe Puanı: 668 banu58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevizli Revani Tarifi





Cevizli Revani

Malzemeler
5 Çay Bardağı Un,
4 Adet Yumurta
2 Çay Bardağı Yoğurt,
1.5 Çay Bardağı İrmik
2 Çay Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Ceviz
2 Paket Kabartma Tozu
2 Paket Vanilya
Hindistan Cevizi (süslemek için)
Şerbeti İçin
3.5 Su Bardağı Şeker
3.5 Su Bardağı Su
1/4 Limon


Yapılışı:
Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayalım. Bunun için şeker, su ve çeyrek limonu kaynatalırn. Soğumaya birakalım.
Yumurtaları şekerle beraber köpürene dek çırpalım.
Yoğurdu, irmiği, vanilyayı katalım. Elenmiş una kabartma tozunu ekleyerek çırpma kabına alalım. İri dövülmüş cevizleri de alıp karıştıralım. Küçük bir fırm tepsisini hafif yağlayıp, hamurun yapışmaması için şeker serpiştirelim. Hamuru tepsiye döküp, önceden ısıttığımız orta ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
Fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı su gezdirelim. Önceden hazırlayıp, soğuttuğumuz şerbeti revaninin her köşesine eşit olarak yayalım. Şerbetini emdiğinde dilimleyerek servis tabağına alalım. Üzerine, dilediğimiz süslemeyi yaparak servis yapalım.

Afiyet Olsun
__________________
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
banu58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla