Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 05.06.2008, 09:14   #149
eyupk
Tecrübeli Yiğido

eyupk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

eyupk Şuan eyupk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.01.2013 08:50

Tecrübe Puanı: 710 eyupk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: HZ. ALİ ile ilgili konular

Alıntı:
58memo Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Peygamberimizin(s.a.v) ayrica damati olan hz.ali büyük kuvetli bir peygamberdi.
Hz. Ali Efendimizin Peygamber olduğunu nerden çıkardın. Hangi kanıtlarla. Hz. Ali (a.s) Hz. Muhammed (s.a.a) Efendimizin damadı, vasisi, halifesidir. Hz.Muhammedden (s.a.a) sonra İslam camiasının önderidir. Peygamber falan değildir. Bu arada aleviler namazla ilgili şüpheye düşerler ve Ramazan ayı hakkında. Şunuda söylemek iştiyorum sadece Hz.Ali'yi sevmekle alevi olunmaz. Neyse konuma devam ediyim. Namazı reddederler. Şunu diyorum Hz.Ali (a.s) seven namazını kılar. Hz. İmam Ali (a.s) ve Oniki İmamların namazla ilgili sözlerini belirtmek işterim inşallah.

İmam Caferi Sadık (a.s): "Namazı hafife alan bizim şefaatimize nail olmayacaktır."1

Hz.İmam Ali (a.s) İmam Hasan ve Hüseyin'e vasiyetinde: "Allah için, Allah için namazı terketmeyin."2

Hz. Ali'nin örnek hayatlarından bir tanesini size sunmak iştiyorum güzel kardeşlerim.

Bir gece Hz. Ali (a.s) mescidden dönüyordu. Bir grup insan da Hz. Ali'nin arkasından geliyordu. Hz. Ali onlara dönerek "kimsiniz" diye sordu. Onlar "biz senin şialarınız, dostlarınız." deyince Hz. Ali onlara dikkatle baktı ve şöyle buyurdu:

"Ben sizde dostluk alameti göremiyorum."
"Onlar Ya Emir'el Müminin bu alamet nedir?"
die sorunca Hz. Ali (a.s) "Geceleri uyak kalarak fazla ibadet ettiklerinden renklerinin sararması, uykusuzluk nedeniyle gözlerinin zayıflaması (namazda) kıyam halinde fazla durduklarından dolayı bellerinin eğilmesi, dua ve zikirden dolayı da dil ve dudaklarının kurumasıdır." buyurdu.3

Hz. Ali bu ifadeyle Ehl-i Beyt yolunun gerçek dost ve takipçilerinin önemli vasıflarını beyan etmiştir.

Hz.Ali namaza o kadar önem veriyorduki hatta Ramazan ayının19.cu gecesi İbn-i Mülcem (Allah'ın laneti ona olsun) tarafından kılıçla zerbetlendiği zaman, şehadetinden önce İmam Hasan ve Hüseyine şu vasiyette bulundu;

"Allah için, Allah için namazı terketmeyin." buyurmuştur.

İmam Caferi Sadık (a.s) bir sözündede: "Bizim şefaatimiz namazı hafife alana yetişmeycektir." buyurdu.4

Yine Ehl-i Beyt İmamlarından da namazla ilgili öğüt ve emirler vardır. Emirel Müminin İmam Ali (a.s) buyurdu;

"Sizlere dinin direği namazı kılmanızı tavsiye ediyorum. Ondan gafil olmayın ve ona ilgisiz kalmayın."[5]

Sıffin savaşında İmam Ali (a.s) taraftarlarına:

"Biz niçin savaşıyoruz? Biz bunlarla niçin çarpışıyoruz, ölüyoruz ve öldürülüyoruz? Bilmelisiniz ki biz namaz için bunlarla savaşmaktayız."5 buyurmaktadır.

[1]Bihar'ul-Envar, c.5.sh.105
[2]Nehc'ul Belaga.
[3]İrşad-ı Şeyh Müfid
[4]Bihar'ul-Envar, c.5.sh.105
[5]İrşad'ul-Kulub

Allahın selamı Hz.Muhammed (s.a.a) Efendimize ve pak Ehl-i Beytine (a.s) olsun.
eyupk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla