Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 05.06.2008, 11:55   #159
eyupk
Tecrübeli Yiğido

eyupk - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

eyupk Şuan eyupk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.01.2013 08:50

Tecrübe Puanı: 710 eyupk FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: HZ. ALİ ile ilgili konular

Peki Esengül kardeşim. Semahı ibadet sayıyorsunuz. Semah Kur'an'da geçmiyor. Nasıl ibadet olabiliyor semah. Kırklar cemi diyorsunuz. kısaca kırklar cemi geçmek iştiyorum;

‘Hz.Peygamber,Miraç öncesi veya dönüşünde ilahi katmanlardan bir yere gelir ve bir kapıyı çalar. İçeriden kim o ?diye sorulur.Peygamberde Ben Resulüm,içeri girmek istiyorum der.İçerdeki ses:Aramızda Resule yer yok sen git ümmetine peygamber ol .der ve O’nu içeri almaz.Bu olay üç kez tekrarlandıktan sonra Peygamberimiz Kim o diye sorulunca Ben Yoksulum .der ve kapı açılıverir! Peygamber içeri girdiğinde 39 kişi görür.Peygambere bir üzüm tanesini sıkıp şerbet yapıp sunarlar ve hepside bu şerbetten içerek kendilerinden geçip mest olurlar.Peygamber siz kimlersiniz ?diye sorunca Biz kırklarız derler.Peygamber 39 kişi saydım deyince Selman da var birazdan gelecek derler ve o da gelir.Bu şerbeti içenler az sonra Başta Hz.Ali olmak üzere semaha başlarlar ve Peygamber miraç yolunda bir aslanda gördüğü
yüzüğü Ali’de de görünce Ali’nin yüceliğini görür ve o da semaha katılır.’

Şimdi soruyorum güzel kardeşim sana;
Hz.Ali hayatının tümünü kainatın efendisi en şerefli canlısı Hz.Muhammed’in yolunda harcamışken ve O’nun damadı,akrabası ve vasisi iken nasıl olurda O’nu içeri almaz.?

Bazıları Kırkların içerisinde İmma Hasan ve Hüseyinin de olduğunu söylüyorlar ,Oysa Miraç olayı Mekke döneminde olmuştu ve Hz.Ali ile Hz.Fatıma ise Medine döneminde evlenmişler ve İmam Hasan ve İmam Hüseyin medine de dünyaya gelmişlerdi.Onlar daha dünyada yokken olan bir olayın! İçinde nasıl olabiliyorlardı?

Bu olay doğruysa ! ve bu kadar da önemliyse ! neden Peygamber ve Oniki İmamlar hayatlarında bir kez bile olsa Cem yapmıyor ve semah dönmüyorlar?

CEVABINI BEKLİYORUM GÜZEL KARDEŞİM İNŞALLAH. ALLAHA EMANET OLUN... BU ARADA YANLIŞ ANLAŞILMASIN BEN KİMSEYİ İNANCI YÜZÜNDEN KÖTÜLEMİYORUM SADECE SORULARIM VAR. ANADOLU ALEVİSİ KARDEŞLERİME.
eyupk isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla