HAYIRLI CUMALAR...
BİR ÖĞÜT OLARAK KENDİME SÖYLEDİKLERİM;
Kendini ucuz satma; çünkü değerin pek fazla senin.
Yüce Allah buyuruyor ki: Sizi de, soluklarınızı da, vakitlerinizi de, mallarınızı da, zamanınızı da satın aldım ben; bana harcarsanız, bana verirseniz karşılığı ölümsüz cennettir;
Değerin budur işte bence. Fakat sen, tutar da kendini cehenneme satarsan kendine zulmetmiş olursun. Hani o yüz dinarlık bıçağı duvara saplayıp ona bir kabak yahut bir testi asan kişi gibi."
"Yazıktır denize varıp da bir parçacık su içmeyi yahut bir testi su almayı yeter bulmak.
Denizden inciler, mücevherler, kuvvet veren yüz binlerce şeyler elde ederlerken denizden su alıp götürmenin ne değeri vardır ki? Aklı olanlar bununla övünür mü hiç, ne yapmıştır ki bu işi yapan?
Hatta dünya, bir köpüğüdür bu denizin; denizse erenlerin bilgileridir.
İnci de nerede? Bu dünya, çerçöple dolu bir köpüktür amma o dalgaların çıkıp batması, yürüyüp dönmesi, denizin coşup kabarması, köpürüp kükremesi yüzünden o köpük, bir güzellik elde eder.
"Kadınlar, oğullar, yük yük altın ve gümüş, salma atlar, davarlar ve ekinler gibi nefsin şiddetle arzuladığı şeyler insana süslü gösterildi. Bunlar dünya hayatının geçimliğidir. Oysa asıl varılacak güzel yer ancak Allah'ın katındadır." (Âl-i İmrân/14)
Süslü gösterildi, buyurdu ya, demek ki o güzel değildir.
"Güzellik, eğretidir onda, başka bir yerdendir. O, altın suyuna batırılmış, yaldızlanmış kalp paradır; yâni bir köprücükten ibaret olan şu dünya kalptır, kadri, değeri yoktur; fakat biz onu altınla kaplamışız; çünkü "insanlar için bezenmiştir, süslenmiştir." Vel hasılı kelam hey benim nefsim RABBİNİ bil hakikatı bul...
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]