Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 01.07.2008, 12:15   #127
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

yakamozz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yakamozz Şuan yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.08.2016 14:43

Tecrübe Puanı: 696 yakamozz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart --->: Anayasa Mahkemenin iptal kararı için ne düşünüyorsunuz?

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
yakamoz kardeş bana bu yaklaşımı göstermekle sizin ne kadar yalnış olduğunuz ortaya çıkıyor.
Bu tanımı neye dayanarak iddia ediyorsun bunuda anlamadım.
Hangi halktan bahsediyorsun eğer 16 milyon oysa geri kalan 40-50 milyon?
Devletin kuruluşundan bu yana olan, değiştirilmesi dahi teklif edilemez dört ana maddesi var.Ve bu maddeler Cumhuriyet tarihi boyunca korunmuş.Günümüze değin pek çok anayasalar hazırlanmış hatta halk oylamasında gidilmiş ve "80 anayasası %93 lük bir oranla halk kabul etmiştir.
Anayasayı elbetteki yukarıda belirttiğim gibi halk seçer,ancak devletin temel bir yapısı kuruluşu vardır,buna zarar vermeden yapılır.
Anayasa adı üzerinde temel ögeleri kapsar,yani toplumun belli kesimine göre anayasa şekillendirelemez der.
Şöyle bir örnekleme yapayım,anlaşılması daha kolay.
Bir aile ve 7 çocukları var,fakat çocukların 2 si aynı fikirde 3'ü başka bir fikirde 2'side hiç bir şeye karışmıyor.
Baba ve anne ailenin anayasaları, çocuklar değişik fikirde olsalarda ailenin annenin babanın koyduğu kuralları tanımak ve uymak zorundalar, aile onlara farklı farklı kurallar uygularsa o evde bu sefer ciddiyet kaybolur kimin ne yaptığı belli olmaz.
Demokratik anayasa sadece bir kesime özgürlükler tanımaz bunu toplumun geneline göre tanır.Sonra ne demek,"anayasa halka uyacak,halk anayasaya uymaz" belki kendi düşüncence haklısın ama garip bir yaklaşım.
Anayasaya halk uymazsa devlet olmazki zaten,isteyen istediğini yapar kanun tanımaz,kimin ne yaptığı belli olmaz, her vatandaş,bireysel görüşüne ters düşsede anayasa ve kanunlara uymak zorunda, sonra her vatandaşın anayasayı benimseyeceğide beklenemez.
Diyelimki referandum oldu halkın yüzde 60' ı benimsedi.Geri kalan yüzde 40 verilen anayasal kuralları tanımayacakmı? Kanunlara karşımı çıkacak,o ret oyu kullandı diye?
Biraz uzun oldu ama idare et gari ancak toparlayabildim yakamoz kardeş
Kardeş benim ne anlatmak istediğim gayet açık ve net ama sen olaya sadece kendi açından baktığın için ya anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun.Ben diyorum ki anayasalar hazırlanırken o anayasanın hazırlandığı halkın kültürü,örfü,adetleri,yaşam tarzı,alışkanlıkları dikkate alınır.Anayasalar ona göre hazırlanır.Sen bana bir örnek versene dünyanın hangi demokratik ülkesinde anayasalar halka sorulmadan hazırlanıyor.Sen sayısallarla işe başlamışsın ben de devam edeyim.Ben 16 milyon seçmenden bahsetmiyorum bu ülkenin %80 inden bahsediyorum.Anayasa yı halk %51 ile seçse de bu anayasa sonuçta kabul edilmiş olacak ve diğerleri de uyacak tabiki orada senle hemfikirim.Ancak bu ülkede % 20 nin dediğine de diğer kesiminin uyması saçmalığın daniskası, evet değiştirelemeyecek hükümler de var anayasada ancak biliyorsun anayasa sadece bunlardan ibaret değil ve ayrıca her önüne gelen de bu hükümlerle anayasa değişikliklerini bağlantı kuramaz,zaten bu hükümler çok açık ve nettir.
yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif