Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 02.07.2008, 15:24   #466
yakamozz
Tecrübeli Yiğido

yakamozz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yakamozz Şuan yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.08.2016 14:43

Tecrübe Puanı: 670 yakamozz BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart --->: -->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?

Alıntı:
yigiter187 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
insanlar dünayada iki şey üzerinde yaşar ya ahiretçiler ya dünyacılardır düyorsun..ahiretçiler sağcı dünyacılar solcu..bunun ortasında insan olmaz diyorsun...

peki hem dünya hem ahiretçi olanlar hangi gruba girer...yani dengeyi kuranlar hangi gruba giiyor..sana göre böyle bir grup yok...böyle insan olmaz..nasıl oluyor bu..belirtiğim ayetlerdeki hem ahirette hem dünyada güzellikleri isterler hitabı kimseye hitap etmiyor o zaman senin dedğine göre..zira sa göre bir insan ya hiretçi yani sağcı ya da dünyacı yani solcudur..bu iki grubun dışında kimse yoktur diyorsun...eeee....bu ayet kime hitap ediyor o zaman...:S
Sen benim ne söylediğimi harbiden anlamıyorsunElbetteki sağcılar ile solcuların ortak yanları da var ikisi de bu dünyayı ve diğer dünyayı benimsiyorlar varlıklarını kabul ediyorlar.Ancak biri dünyaya diğeri ise ahirete daha çok önem veriyor.Burada anlaşılmayacak birşey yok ki sen nasıl anlamıyorsun hayretSen bir kitaba bakınca sadece bir cümleye bakıp öyle mi karar veriyorsun yoksa kitabın tamamına mı bakıyorsun, sadece bir hadisten yola çıkarak dinin tamamı öğrenilmez onun bağlantıları nedir onları da araştırman lazım.Bizim dinimizde evet dünyaya da önem vermek var, ama bu önem vermenin amacı öteki yani gerçek dünya içindir, senin bu dünyadaki amacın diğer dünyaya gitmek değil mi?Bizim dinimiz bunu emretmiyor mu bize?

Diğer bir taraftan da ahirete değer verirsen dünya malına sadece ahiret için bakarsan asıl amacın öbür dünyaya gitmek olduğunu düşünürsen bu da sağcı görüşe yatkın olduğunu gösterir, bu dinimizde var mı?

Ayrıca bu cümlenin anlamı, dünyaya önem ver, ancak öbür dünya için önem ver demek.Yani dünyaya kesinlikle önem verme demiyorum.Bak kesin birşey kullanmıyorum.Sadece diğer dünya için önem vermen gerektiiğini söylüyorum.Bilmem anlatabildim mi?
yakamozz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla