21.07.2008, 10:40
|
|
|
Usta Yiğido
madımak_58 Şuan
Son Aktivite: 16.10.2012 12:47
|
--->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt?
1. ben de ısrarla belirtiyorum Kuran da başörtüsü diye bir kelime kesinnikle vardır. 1.5 milyar müslüman da bunu böyle kabul ediyor.
2. Hz. Muhammed bizim Peygamberimiz Sünnilikte Hz. Peygamberin sünnetine uymak anlamına geliyor. O zaman sizlerde Peygamberimizin sünnetine uymalısınız.
3. Sünniler içinde elbette namaz ve oruç tutmayanlar var ama onlar namaz ve orucu sizin gibi şekilcilik olarak görmüyorlar ve kılamadıkları namaz ve tutamadıkları oruç için pişmanlık duyuyorlar ve eksikliklerini azaltmaya çalışıyorlar. Aleviler ise haşa oruç ve namazı şekilcilik olarak görüp tümden inkar ediyorlar.
4. Ben hiç bir cami hocasından gerçek müslümanlık aleviliktir diye bir söz duymadım tamamen iftira.
5. Oruca ve namaza şekilciliktir diyen düşünce tamamen sakat ve özürlü bir düşüncedir. Şekilci gözle bakan insanlarla aramızda dağlar kadar fark vardır ama sadece insan olduğu için saygı duyarız.
|
bizler orucu ve namazı inkar etmiyoruz.bunu kafanıza sokun artık.sünni olupta hiç namaz kılmayıp oruç tutmamaktansa,en azından ramazan orucunu da muharrem orucunu da tutuyoruz.namaz derseniz,zaten Allah ile kul arasındaki birşeydir.sen neden namaz kılmıyorsun diye kimseyi sorgulayıp dışlayamazsınız,ki namaz illa beden hareketi değildir.önemli olan Allah için duadır ki bu da cem evlerinde okunuyor.ayrıca namaz kılan alevilerde vardır.neden hep konuyu saptırıyor,alevileri dinsiz olarak görüyorsunuz anlamıyorum.çok açık bir şekilde aleviliğin anlatımları var,araştırmak veya anlamaya çalışmak işinize gelmiyor heralde.buradada konusu açılmış...
siz duymamış olabilirsiniz ama bunu söyleyenler var.örneğin arkadaşım bir yere yetişmek için hızlı hızlı yürürken yanına sakallı bir hoca yaklaşıyor.kız şaşırıyor.hoca diyor ki,kızım sen alevi misin? kolyeden belli oluyor zaten.ne diyeceğini bilemiyor ama sinirli bir şekilde evet aleviyim,ne olacak diyor.hoca ise kulağına eğilip,sinirlenmene gerek yok.asıl müslümanlık zaten alevilikte de kimsenin haberi yok diyor ve kayboluyor...
her insanın yaptığı yanlışlar vardır.ya da bilmediği şeyler.bunlar yüze vurulmaz,düzeltilmeye çalışılır.o da kişiye bağlıdır tabii.tüm sünniler islamın şartını yerine getiriyor mu? hayır.her alevi içinde aynı şeyi söyleyebilirmiyiz? ona da hayır.herkes inancını yaşamakta özgürdür diyoruz,peki niye hala bu konu tartışılıyor ve üzerimize geliniyor.soruyorsunuz,cevap veriyoruz,birde üstüne dalga geçiliyor.cevap vermiyoruz,korktular cevap veremiyorlar deniliyor.siz ne istiyorsunuz,onu bilelim bari...
|
|
|