Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 08.08.2008, 09:14   #30
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 21:40

Tecrübe Puanı: 812 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart --->: SİVAS'A İKİNCİ ÜNİVERSİTE...

Kayseri'de 5 Üniversite!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZHASEKİ: "MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ, KAYSERİ'DE ÖNEMLİ BİR AÇIĞI GİDERECEK"

Kayseri'de Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı Tarafından Kurulacak Melikşah İsimli Vakıf Üniversitesi, Meclis Onayından Geçti.

Kayseri'de Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından kurulacak Melikşah isimli Vakıf Üniversitesi, Meclis onayından geçti.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikşah Üniversitesi'nin ilde eğitim alanında önemli bir açığı gidereceğine inandıklarını belirterek, şehre böyle bir üniversitenin şart olduğunu açıkladı.

Kayseri'nin Melikşah Üniversitesiyle ikinci bir üniversiteye kavuşacağını belirten Özhaseki, bununla da yetinmeyi düşünmediklerini söyledi.

Şu anda iki vakıf üniversitesinin daha projelerinin hazır olduğunu kaydeden Özhaseki, bununla birlikte devlet üniversitesiyle alakalı çalışmaların da devam ettiğini bildirdi. Yapılması düşünülen devlet üniversitesinin yeri ve yapımını üstlenecek hayırseverlerin de hazır olduğunu belirten Özhaseki, Kayseri'de eğitim alanında çok güzel işlerin yapıldığını,Melikşah Üniversitesi ve proje aşamasında olan diğer üç üniversitenin de eğitime başlamasıyla birlikte Kayseri'nin 5 üniversiteyle tam bir eğitim merkezi haline geleceğini vurguladı.

Bazılarının aklına 'Kayseri gibi bir yere 5 üniversite çok fazla değil mi' gibi soruların gelebileceğine dikkat çeken Özhaseki, "Kayseri,gerek yerleşim alanıyla gerekse potansiyel bakımından 5 üniversiteyi de rahatlıkla kaldırabilecek konumdadır. Türkiye'de özel ve vakıf üniversitelere gidebilecek çok sayıda öğrenci var. Ayrıca, üniversitelerin sadece eğitime yapılan bir yatırım olarak görülmemesi gerekir. Buralar aynı zamanda işletme olarak da değerlendirilmelidir" şeklinde konuştu.

Yeni kurulacak üniversitelerle birlikte şehrin nüfusunun artacağını, buna paralel olarak hizmet sektörünün gelişeceğini kaydeden Özhaseki, üniversitelerin aynı zamanda yeni iş imkanları anlamına geldiğini vurguladı.