Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 20.08.2008, 21:02   #7
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart --->: Atatürk Genci misiniz?

Alıntı:
yasinsahins Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
ben atatürk genci değilim ne olacak
Cumhuriyet ve Atatürk karşıtlarının tutum, davranış ve söylemlerinde ortaya çıkan tanımlamalar tabiî ki Atatürk’ü anlatmamıştır, anlatamamıştır. Ve de anlamamışlardır. Ne de Atatürk onların anladığı şekildeki bir Atatürk’tür.
Tekrar ifade edilirse Atatürk’ü anlamamız için Atatürk’ü okumamız gerekir. Ayrıca İslamî söylemlerde, Müslümanlığın literatürünü kullanarak siyaset yapan kurumlar veya bu tip düşünceye destek olanlar Osmanlı’nın son yıllarını, özellikle 1839 Tanzimat Fermanı ve 30 Ekim 1918 Mondros Ateşkes sözleşmesine kadar geçen tarihsel süreci okumaları gerekir. Böylece de 19 Mayıs 1919 Kurtuluş Mücadelesi’nin başladığı ve Cumhuriyet’in kurulduğu ve gelişmesini tamamladığı, Lozan’daki azınlıkların isteklerini ve sonra yapılanları daha iyi anlayacaklardır.
“Bir zamanlar gelir beni unutmak ve unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana karşı olanlar olabilir. Hatta bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir” Demiştir.
Bu sözü söyleyen genç, yaşından genç olduğun anlaşılıyor.Her ne maksatla bu cümleyi kullandın bilmiyorum ama, tarihini bilerek ve anlayarak okumuş olsaydın eminimki bu cümleyi kullanmazdın! Sizi bu tutuma getiren sizi bu talihsiz sözü kullanma noktasına getiren her kesimi kınıyorum. Bence çok büyük saygısızlık.