Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 24.09.2008, 21:18   #1
haythuyt
Usta Yiğido
 
haythuyt - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
haythuyt Şuan haythuyt isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.08.2012 13:55

Üyelik Tarihi: 14.01.2008
Yaş: 36
Mesajlar: 1.647
Tecrübe Puanı: 813 haythuyt isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart CERN, kanser ve AIDS'e umut oldu



Tartışmalarla beraber CERN'de yarım yüzyıla yakın bir süredir devam eden teknolojik deneyler yeni bir teknolojinin de kapılarını açtı. EGEE teknolojisi aynı adlı konferansla Harbiye Askeri Müzede önceki gün başladı. Konferansa 53 ülkeden 600 bilimadamı katılıyor. CERN'de yürütülen deney sonuçlarının tüm dünyadaki bilimsel kuruluşlarla hızlı ve güvenli paylaşımı için oluşturulan Grid teknolojisi, konferansla tanıtılıyor. Katılımcı bilim adamlarına göre bu hızla giderse 10 yıla kadar dünya internetin çok ötesinde yeni bir bilgi ağı ile tanışacak.

ÇIĞIR AÇAN YENİ BİR BULUŞ

CERN'de yıllardır devam eden bilimsel çalışmalar dünyaya yeni bir teknolojinin de kapılarını açtı. Bilgisayarların hesaplama ve veri depolama kaynaklarını internet üzerinden paylaşmak amacı ile oluşturulan bir servis olan Grid adlı sistem, şu an kullanılan internetten milyonlarca defa daha hızlı işlem yapmaya imkân sunarken, kapasite olarak da çığır açacak nitelikte. Gigabayt'ın üstü olan Terabayt ve onun üstü olan petabyte hünüz kullanımda değil. Grid teknolojisi petabyte olarak dev bir kapasite kullanımına sahip.

Kanser ve AIDS gibi hastalıkların tedavisi kısa sürede çok sayıda deney gerektireceğinden bu yeni teknoloji bu süreçte tedaviyle yıllar kazandıracak. O kadar ki Gridle yapılan bir yıllık deney çalışmaları, günümüz teknolojisi ile yürütülen deney çalışmaların 10 yılına denk geliyor.
__________________
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

MEKANIN CENNET OLSUN REİS
haythuyt isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla