20. Timsah eti Gecmis donemlerden bu yana ABD'nin Florida eyaletinde
derileri ve etleri icin avlandiklari bilinen timsahlar, bugun koruma
altindaki hayvanlar arasinda. Dolayisiyla 'birinci sinif' mutfaklarda yer
almiyor, timsah eti... Tadi neyi mi andiriyor? Urkutucu goruntusunun
aksine gayet yumusak, yagsiz en favori yeri ise kuyrugu. Etinin tadi ise
domuz, tavuk, tavsan etinin kombinasyonu gibi...
. Kanguru 20. yuzyila kadar kanguru eti, Avustralya yerlileri
Aborjinler'in favori yemegiydi. Daha ucuz olan koyun ve sigir etinin
yayginlasmasiyla populerligini kaybetti. Avustralya milliyetciliginin patladigi
1970'lerin ortasinda yine sofralarda yerini aldi. Geyik eti gibi yag ve
kolesterol orani dusuk. Bonfilesi var; kebabi, guveci, boregi de
yapiliyor.
bunlar yeniyormuydu
