Jandarma Uzman Erbaş Bahattin Erturhan, Sivas’ta ulu camiinde binlerce insanın katılımı ile kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları ve tekbir sesleri eşliğinde toprağa verildi.
Hakkari ili Şemdinli ilçesi Aktütün karakolunda yapılan saldırı sonucunda şehit olan Jandarma Uzman Erbaş Bahattin Erturhan, Sivas’ta gözyaşları ve tekbir sesleri eşliğinde toprağa verildi.Daha önce kaybolduğu açıklanan şehit uzman erbaş Bahattin Erturhan’ın naaşı çatışma yapılan bölgede bulunduktan sonra Sivas’a getirildi. Şehidin naaşı Askeri hastane morgundan alındıktan sonra Türk bayrağına sarılı tabutu öyle saatlerinde Ulu camiine getirildi. Öyle namazından sonra şehidimiz Bahattin Erturhan’ın cenaze namazı kılındı. Şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Mustafa Balık kıldırdı.
BİNLERCE İNSAN CENAZEYE KATILDI
Sivas’lı şehit Bahattin Erturhan’ın cenaze namazını kılmaya şehidin ailesi, yakınlarının yanı sıra binlerce vatandaş katıldı. Cenaze namazını kılmak için ulu camiinin bahçesinde yer kalmazken, caminin etrafında da vatandaşların yoğunluğu nedeniyle izdiham yaşandı. Ellerinde Türk bayrakları ile cenaze törenine katılan vatandaşlar, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Kahrolsun PKK, Hepimiz Mehmetçiğiz” sloganları atarak teröre tepki gösterdiler.Şehidimizin cenaze namazı ulu camiinde İl Müftüsü tarafından kıldırıldıktan sonra omuzlara alınarak top arabasına taşındı. Şehidin naaşı İstasyon caddesine kadar top arabasıyla taşındı. Vatandaşlar şehidin naşını tekbir sesleri ile uğurladı.
AİLE GÖZ YAŞI DÖKTÜ
Şehit Uzman Erbaş Bahattin Erturhan’ın eşi Fatma Erturhan, kızı , Annesi ve Babası Mehmet Erturhan, şehidin cenazesinde gözyaşlarına hakim olamazken, sürekli ağladıkları gözlendi. Caminin kenarında bekleyen askeri ambulans ise baygınlık geçiren vatandaşlara ve şehit yakınlarına ilk müdaheleyi yaptı.
ŞEHİTLİKTE TOPRAĞA VERİLDİ
İstasyon caddesinde cenaze arabasına yerleştirilen şehit Jandarma Uzman Erbaş Bahattin Ertuhan’ın naaşı Yukarı Tekke’de bulunan şehitlikte tebrikler ve okunan dualar eşliğinde toprağa verildi. Şehidimiz için düzenlenen törene BBP Genel Başkanı Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, milletvekili Osman Kılıç, Vali Veysel Dalmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce, Belediye Başkanı Sami Aydın, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, çok sayıda Sivaslı ve şehit yakınları katıldı.
Şehidimize birkez daha Allah’tan rahmet kederli ailesini ve Sivas halkına başsağlığı diliyoruz.