Cevap: 85. Yılımız Kutlu Olsun
SEVGİLİ ATAM;Sen ve senin silah arkadaşların geceler boyu uyumadınız ama onlar ne yaptılar? Yattıkları yerden hazır maaşlarına birde ekstra zam yapıp ,emeklinin de canına okudular.
Sen, Cumhuriyet ilanından sonraki ilk 15 yılda Türkiye'yi inanılmaz geliştirdin onlar ne yaptılar? Ülkeyi geriye götürmeye yemin ettiler sanki.
Sen, Türkiye'nin dış ülkelere ihtiyacı yoktur dedin onlar ne yaptılar? Bizi borç batağına sokup ,onlara boyun eğdirdiler.Belki ben de İngiliz mandasını savunmalı, işin kolayına kaçmalıyım. Kendi menfaatlerim uğruna karıştırmalıyım ülkemi. Karış karış satmalıyım cennet vatanımı yeşil dolarlara; o dolarlarla da kendime ziyafetler çekmeli, halkı uyutmalı, anasını da alıp gitmesini emretmeliyim. Atam, siyasete girmek, seni bu pis, iğrenç siyasete alet etmek istemiyorum; ama elimde değil ! Bunları mı yapmalıyım Elimden birşey gelmiyor şimdilik sağcısı da sana saldırıyor, solcusu da. "Sayın Apo"cular, "kelle"ciler,Kürdistan haritaları çizenler, Biji Serok Apo posterleri taşıyanlar, iktidar yalakalığı yapanlar,,yok mu bunun bi orta yolu? AB-ABD yalakalığı yapmadan "tam bağımsız" olabilmeyi, senin izinden yürümeyi, emperyalizme karşı savaşmayı, "yurtta barış dünyada barış" ilkesini hayata geçirmeyi, isterdim ama elimden bir şey gelmiyor şimdilik !neyseki bu ülkede hala memleketine,Cumhuriyetine ve ulusuna sahip cikan bizler variz..Ruhun şad olsun .Bizlere armağan ettiğin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun ATAM…..