Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 04.11.2008, 22:23   #97
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1096 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: --->: Sivas Kaderine Terk Edilmiş Durumda

Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Arif abi güzel bir yazı yazmışsın. Ancak ben hem sermayeden yanayım hem de emekten. Emek olmadan sermaye çalışamaz, sermaye olmadan emekçi çalışacak iş bulamaz. bu diyalektik çatışma iki kutuplu dünyada kaldı diye düşünüyorum. Artık emek ve sermaye barışmalı ve yollarına devam etmeliler. Bugün bir Kayseri, bir Gaziantep sermayelerine sahip çıkarak kalkınmışlardır. Sermaye ve emek o kadar içrekleşmiştir ki birbirleri olmadan yaşayamazlar. Son zamanlarda emek yoğun üretim tarzından teknoloji yoğun üretime geçilse de emek ve insan faktörü tamamen dışlanamaz. sivas olarak sermayeyi insanlarımız, hemşehrilerimiz içselleştirdiği anda Sivas daha hızlı kalkınacaktır. Özel sektörü insanlarımız severse, özel sektöre sahip çıkarsa ve en önemlisi hasetçiliği insanlarımız bırakırsa Sivas daha hızlı kalkınacaktır. sivas insanı da artık özel sektöre sahip çıkmaya başladı. şunun farkına vardı ki açılan fabrikalarda yine kendisi çalışacak.

hem sermayeci hem emekçi olmak nasıl bişey berat sen ne dediğini biliyomusun kardeşim, bunun bilimsel bir tarifi varmı bende karma ekonomistim ama senin gibi bakmıyorum veya öyle rahat diyemiyorum bu kadar larj olmaz bu sınır,

şu anda kayseride konyada , ve artık akp yle ve yandaş sermaye oluşturulmasıyla türkiyenin her yerinde sendikasız yada olsa bile en fazla sarı sendika denilen patron yanlısı işçi temsilcisi hak iş artık türkiş de dahil sendikal bir yapı oluşmuş , bir çok sosyal haktan yoksun işyeri çalışma koşullarına müdahale edemeyen, fazla mesai ücreti nedir bilinmeyen, kadının çalışma hayatından çekildiği, tarikatların elamanlarının dinsel sömürü altında korkunç sömürüldüğü muhafazakar sermaye yapılarının inşa edildiğini sen göremeyebilirsin ama çok şükür gözlerimiz var biz görüyoruz kulaklarımız var duyuyoruz ağzımız var konuşuyoruz elimiz var yazıyoruz buradan elin interntiyle ürdünlünün türk telekom hattından gafil arkadaşım.