--->: Nufusumuz 100 Milyon Olmayacak...
Biz Büyük Türkiye Projesini yaptığımızda ülkemizin en ücra köşelerini dahi inceledik ve şunu gördük. Türkiye çoook büyük bir ekonomik güce sahip olabilir. Hatta süper güç olabilir. Türkiyede siyaset iyi işlemeye başladı. Yeterki siyaset doğru yapılsın. Bunun yanı sıra AB Üyeliği bize gelir açısından çok şey kazandıracak. Mesela Dünya Ticaret Örgütüne üye olsak, zor gibi gözükse de NAFTA'ya üye olabilsek o zaman Türkiyede GSMH kişi başına 50.000 doların üstünde olur.
Şunu çok çok iyi biliyorum. Kendi enerji kaynaklarımızla ülkemizde enerji sıkıntısı çekmeyiz. Halbuki biraz doğru yatırımlar yapılsa elektirkten yana sıkıntımız olmaz.
Enflasyon karşılığında şunları yaptık :
1- Devletin doğru düzgün bir mali politikası oldu.
2- Siyasi istikrar sağlandı.
3- Yolsuzluklarla ciddi derecede mücadele edildi.
4- Yabancı sermaye geldi.
5- Bankacılık sistemi BDDK ile daha sağlam hale geldi.
6- Türkiyenin her alanda gelir kaynaklarının dağılımı daha düzenli harcamalara yatırıldı.
7- Bu en önemli madde. Özelleştirmeler yapıldı. Özelleştirmeden gelirler geldiği gibi özel sektörde iyi yatırımlar yaparak gelirleri katladı. ( iyiki yapıldı. yoksa elimizde zarar edecekti )
8- Sosyal harcamalara öncelik verildi.
Açıkcası Türkiyenin öyle ödenmeyecek gibi bir borcu yoktu IMF'ye. Sadece Türkiyede ki gelirler ya yanlış yerlere harcandı yada kaçırıldı. Tabii buda yük olarak milletimizin sırtına yüklenmişti.
"maaşlarda enflasyon seviyesinde yükseltiliyor" demişsin. Bencede olması gereken bu. Hak geçmez. Biraz düşün.
üretim teknolojilerini alalım cari açık artsın dedim. Tabii o teknolojiyi alacağız. Çok birşey artırmaz. Yüzdeye vursak bile % 1 veya % 2 etkilemez.
Bak bence neyden korkalım biliyormusun ?
Eğer ülkemizde enflasyon artıyorsa ve buna paralel yıllık büyüme küçülüyorsa o zaman cari açık bir tehdit olur. Unutma
Biliyorum ki böyle ateşli ateşli olayları irdelemen senin ülke sevginden kaynaklanıyor. Sana teşekkür ediyorum.
Hepimiz ülkemizi seviyoruz. Ben şuanda ortada kaos yaratacak birşey göremiyorum. Sadece ülkemize kaos yaşatmak isteyen siyasi partiler var.
Sana şunu söylemeliyim ki sayın KArayalçın'ın bir sözü vardır. "Eski siyasi partililer bu işi bırakmalı" demişti. Canlı canlı izlemiştim 3 kasımda. Çok doğru söyledi.
Türkiyeden şu anda izlediği siyasi politika belki çok çok çok iyi değildir ama şurası kesin ki son 30 yılda izlenen politikadan daha iyidir.
. Herkez birşey konuşur ama bireysel konuşur. Konunun özüne inmez, Bilimine iktisatine bakmaz. Toplumsal sorunlar (Genel) dururken yok şu belediyenin şurdaki çalışan görevli şunu bunu yaptıda hükümet kötü derler.
Ben Anayasanın belirlediği çerçeve içerisinde Cumhurbaşkanlığı seçiminin de Genel Seçimin de zamanında yapılması taraftarıyım. Çünkü Anayasal Haktır. Özgürlükler çerçevesinde yani
- Fikir hak ve özgürlükler
- Ekonomik özgürlükler
- Sosyal özgürlükler
olduğu sürece demokrasi de olur istikrarda olur.
Korkmana gerek yok. Kriz mriz olmaz. Kriz isteyenler seçimlerde oy alıcam diye ümit edenlerdir. Hayel peşindeler.
CANDA ÖZÜR OLMAZ...
|