Cevap: Ülkemizde Kriz Var Mı ?
AKP'nin anlamı ney?
Bugün; yaşadığımız küresel kriz ve ülkemizde özelleştirme çatısı altında satılan yerlerimiz hakkında bir ortamda konuşurken, bir arkadaşım bana şu soruyu sordu: "AKP'nin açılımı ney?"
Cevap verdim; "Adalet ve Kalkınma Partisi".
Nerde adalet, nerde kalkınma? dedi.
Adalet;
14 yaşındaki kız çocuğu ile ilişkiye girene ceza vermeyip, serbest bırakmak mı?
Ben kendi karnıı zor doyururken, kendi oğullarının gemiciklere binmesi mi?
Türk sanayisine, Türk malına özen göstercez,destek olcaz derken, AUDI arabalara binmek mi?
İstanbul için düşünülen köprü projesinin üzerindeki yolların sağındaki ve solundaki arazileri cuzi fiyata kapatmak mı?
Damadını, Türkiye'nin en zenginleri arasına sokmak mı?
Kendi belediyelerin ödemediği faturalara veya yaptığı fuzili harcamalara göz yumup, benim elektriğime, ekmeğime, doğalgazıma zam yapmak mı?
Ben Türk vatandaşı iken, İran hükümetinin ve halkının benim ödediğim Elektrik parasının yarısını ödemesi mi?
Yurt dışında patlak veren Deniz feneri konusunu "banane, banane" diye yorumlamak mı? (hatta şöyle bir yorumda yapıldı: " Küçük hırsız ile organize olmuş hırsızlar arasındaki fark bu. Küçük hırsızlar el feneri ile büyük, organize olmuş hırsızlar deniz feneri ile soygun yapar.")
........
Bu mu ADALET?
Kalkınma diyorsun;
Devletimin gelir kaynaklarını dış ülkelere satarak mı kalkınacağız?
Doğal gaza %22,5 zam yaparak mı kalkınacağız?
Cavit Çağlar'ın trilyonluk borçlarını, borçlarının değerinin çok altında olan boş binalarına karşılık af ederek mi kalkınacağız?
Melih Gökçek'e hazineden paraları bolca dağıtarak mı kalkınacağız?
|