İlimizin 17 halk ozanının seslendirdiği parçalardan oluşan ''Aşıkların Dilinden'' adlı cd, düzenlenen törenle tanıtıldı.
Osmanağa Konağı'nda düzenlenen törene Vali Veysel Dalmaz, İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu Şefi Uğur Kaya, ve Sivas’ın bağrından kopan aşıklar katıldı.
Şef Uğur Kaya bugünün Sivas için tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, çalışmayı hem Sivaslı aşıkların değerinin, kıymetinin bilindiğini gösterme, hem de gelecek kuşaklara tanıtmak, anlatmak ve geleneği yaşatmak adına yaptıklarını söyledi.
Sivas'ın “aşıkların harman olduğu” bir kent olduğunu söyleyen Vali Veysel Dalmaz ise Sivas Hizmet Vakfı’nca hazırlanan cd'nin vakfın önemli bir çalışması olduğunu kaydederek, 17 aşığın kendi seslerinden hazırlanan cd ile aşıklık geleneğini tanıtmayı ve yaşatmayı amaçladıklarını belirtti.
Çalışmanın yaklaşık 30 bin ytl'ye mal olduğunu, cd'lerin devamının geleceğini belirten Vali Dalmaz, cd'lerin vakıf tarafından satışa sunulacağını söyledi. Dalmaz, Sivas'ta tarihi bir konağı “Aşıklar Konağı” olarak düzenlemek istediklerini, bunun altyapısı için çalışma başlattıklarını belirtirken, iki aşıklar derneği bulunmasının da birlik ve beraberlik açısından doğru bulmadığını kaydetti.
Aşıklar dernek başkanı Ahmet Ayık ise, bu sözler üzerine Vali Dalmaz’ın araya girmesiyle birleşebileceklerinin sinyalini verdi. Programda, daha sonra aşıklar cd'deki eserlerini seslendirdi.