Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 28.11.2008, 13:06   #76
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2233 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: Ülkemizde Kriz Var Mı ?

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Seva kardeşim Türkiye'de kriz var mı yok mu? Şöyle böyle ya da şu bu nedenden ötürü var, bundan önceki krizlerin nedeni genelde dış ülkelerin Türkiye üzerine oynadıkları oyunlardan ötürü oluşuyordu, bu kez onlar kriz yaşıyor bizim ekonomik sistemimizde küreselleşmiş liberal ekonomi olduğu için etkileniyoruz. Dünyadaki kriz finans krizidir, Türkiye'deki finans kuruluşları ne kadar gelişmiş durumda? Tabii ki finansal kriz yaşanmayacak Türkiye'de, ya da henüz yaşanmayacak, bakın İMKB ve Türkiye'deki yabancı bankaların oranına ne kadar Türk var İMKB'de kaç banka Yabancı banka, geçen hafta yaşanan endeks düşüşlerinin tek nedeni çok küçük miktarda yabancı yatırımcının İMKB'den çekilmesidir, merak ediyorum bu kriz dünyada artarsa ne olacak İMKB'ye?
TÜİK enflasyon oranlarını verirken havyardan işlenmemiş doğal gaza yapılan zamları hesaplayacar veriyor, o yüzden benim verdiğim haber değil TÜİK'in rakamları inandırıcı değildir, benim verdiğim hayatın içinden örnekler, istatistik değil. Bakın ben serbest iş yapıyorum haziran ayında 3-4 iş aldıkda onlarla ayakta duruyoruz yoksa çökeceğiz son bir haftada 3 tane çek kırdırmak zorunda kaldık. Taraf gazetesinin adından da belli olacağı gibi taraftır AKP tarafı değildir, AB ve ABD tarafıdır o bakımdan böyle yorumlar yapması normaldir, 7 sene Kıbrıs'ta yaşadım Annan planı dönemi orada aniden ortaya çıkan ve Soros'tan beslenen gazeteler gibi yorum yapıyor. Ancak katıldığım bir nokta var IMF'den bir para alınacaksa o Tüsiad'a verilmemeli, ama talep yaratmak için tüketiciye de verilmemeli, 1929 yılı bunalımında yapılanlar incelensin, neden etkilenmemişiz, 21. Yüzyıla uyarlansın ve kullanılsın. Ben bir örnek vereyim, devlet silolarını doldursun çifçiye kredi verilsin ve ekim artırılsın çıkan verimde kesinlikle satın alınsın ve silolar dolsun,artık liberal ekonomiyi bıraksın 6 1980'den beri yaptığımız bu hatadan dönelim, bin nasihat edildi inanmadılar belki nüsubet gelmeden başımıza doğruyu bulurlar çünkü eğer dünyada derinleşirse bu kriz ve Türkiye doğruyu bulamazsa çekeceğimiz var.
Arif abi bu arada Kapitalizm tükenmez bitmez yeni yönetimde aramazlar bu adamlar eğer arasalardı 1929 bunalımında 2.5 milyon insan ABD dahil her yerde açlıktan ve soğuktan öldüğü zaman ve Sosyalizm bu kadar gelişmişken Sosyalist olurlardı ama sanırım onun da doğru olmadığını düşündüler tıpkı benim gibi, ben son derece iddialıyım Türkiye ve Türkler için en doğru ekonomik sistem Devletçi, Karma, Güdümlü, Kemalist ekonomik sistemdir, denenmiş başarılı sonuçları alınmıştır, 21. Yüzyıla uyarlanıp Türkiye ekonomisini dünyanın en büyük ekonomisi haline getirmelidir.

Saygılarımla...
TÜRKİYE de kriz yoktur.
TÜRKİYE zorla krize sürüklenmek isteniyor.
TÜRKİYE de bankalar yeterince güçlendi.
TÜRKİYE ye hiç bir türlü izm çare olmaz.
TÜRKİYE ye hiç bir list çare olmaz

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla