bilindigi üzere kriz sözü normal günlük yaşamımızda her an duydugumuz söz!
peki sizce bu kriz söylemi gerçekten dendigi kadar varmı, yoksa bu medyanın
bir insanları germek ve seçimler öncesi oluşturdukları bir kampanya mı?
Etrafımıza bir bakalım, en son model arabalar, lüx evler,eglence mekanları ve restaurant lar.
Yani yanlış anlaşılmasın illaki herkes alıp giyinip ve yiyemiyor..
Hergün tv lerde tüm kanallar saatler boyunca kriz çıgırtkanlıgı yapıyor ve buda insanların psikolojisini etkileyip alışveriş yapma iştahını kaçırıyor..
Dogal olarak esnafların işlerini aksatıyor.
şunu ifade edeyim hiç birşey yok diyemeyiz fakat , şehrin bir köşesi yanıyor siz kendi evinizde çıkmış gibi şivan kopatmanız ne derece mantıklı. ABD de yangın çıktı, bizim medya burdan şivan kopardı.
Ülkede krizden çok dedikodusunun olduğunu düşünüyorum. Krizin gürültüsü yapılıyor şu an. Bu da tüketiciyi sindirmeye yetti. İşleriniz düştü, ama perakende sektörü aynı zamanda çok dinamiktir.
Alışveriş yapmanın tam zamanı olduğunu düşünüyorum. Basında çıkan haberlerin asıl gayesi ekonomik gelişmeleri doğru bir şekilde iletmek. Ancak; gereğinden fazla abartılmış yayınlar ve gerçekleri yansıtmayan haberler hepimizi olumsuz yönde etkiliyor. Yapılan abartılı her haber, ekonomideki taşların yerine oturmasını zorlaştırıyor. "
ben su anda kriz oldugunu sanmıyorum cunku herkesin altında bir araba herkes alısveriş merkezlerinde vs vs..
sadece buyuk sirketler krizi bahane ederek birseyler elde etmeyi hedefliyor. dune kadar dunyanın paralarını kazanan sirketler simdi kriz sebebi ile işçilerin maaslarini oduyemıyoruz diye sitem ediyorlar peki onceden kazandıkları parayı ne yaptılar onlarda eridi bitti mi?
cok buyuk rantlar donuyor krizi bahanesi ile.
birde şu var hesabını bılmeyen herzaman bu duruma dustu gecmıstekı gıbı buyuk sırket sahıplerı dolar uzerınden iş yaparlarsa olacagı bu adam arabasını bıle turlıyeden almıyo gıdıp dısardan alıo dolarla oduo dolar bı yukselıo butun borclar 4 katına IKIO TABI KES PARA FAIZDE BOZARSA dha fazlasını kaybedecek ya bozuo borclarını kapatıo sermayesını donduremıyor yada bozmuyor yıne sermayesını ya kapatıo yada ıscı cıkarıyor e bu sefer ne oluyo cekırdekten gelen malıyet fıyatları artıyor zamlar baslıyor ... lüks yasama alısan buyuk sırketlerde heseabını bılmeyen ınsanlar kendılerıyle bırlıkte herkesı bıtırıyor baglantılı olarak once durumu orta olanlar zayıflasıyo kotuler dahada kotu oluyo bı iş veren olarak 2000 yılında iflasın eşiğinden dönen akıllanıp bu sefer krizden etkilenmedi.dolarla oyun olmaz

)