Alıntı:
Efe Cemil Şeker Nickli Üyeden Al?nt?
Bu ülkenin sahipleri Türkler değildir.
Bu ülkenin sahipleri Kürtler değildir.
Bu ülkenin sahipleri Çerkezler değildir.
Bu ülkenin sahipleri Lazlar değildir.
Bu ülkenin sahipleri Irklar değildir.
Türkiye'de yaşayan ve yaşamak zorunda olan her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ırkı ne olursa olsun milletin bir ferdidir ve her türlü hakka en az bir türk kadar sahiptir, sahip olmalıdır. Son 100 yılda yaşanan ezikliğin bir sonucu olarak Irk Milliyetçiliği ülke topraklarında yayılmış ancak çok şükür ki hakim olamamıştır. Bir Türk Dünyaya bedeldir zırvaları ile milletimiz oyalanırken atı alan Üsküdar'ı geçmiş, sanayi çağını kaçırdığımız gibi bilgi çağınında gerisinde kaldık. Üretmeyen, teknolojiyi kullanmayan çalışan ama geliştirmeyen, uzay teknolojisini sadece Yıldızlar Savaşında görmüş olan bir millet olarak zaman övünme zamanı değil çalışma zamanıdır. Alt kimlik yok, üst kimlik yok deyip Irkçılığını gizlemeye çalışma gayretide oldukça düşündürücü, bu ülkenin asli unsurları olan Kürtlere, Çerkezlere her sabah Türküm Doğruyum Çalışkanım nidalarını söyleterek kimsenin kimliğini dejenereasyona uğratamazsınız aksine kimliğini pekiştirsiniz. Ben türküm diye başalayan cümlelerin sonunda biride çıkar bende kürdüm ve daha şöyleyim, böyleyim der, deme hakkını kazanır. 1000 yıldır beraber yaşayan halkların nasıl olupta son 80 yılda bir birine düştüğü yada düşürülmeye çalıştığını gözlemlemek gerekir. Kimliği ile övünenin övünecek başka bir şeyi olmadığını düşünmek yersiz olmasa gerek. Siyasi çıkarlarına dini alet edenler kadar ırkı alet edenlerde suçludur. Lozan'a bakınız ordaki azınlık anlayışına bakınız, milletin üst kimliğini görebilirsiniz. Cumhuriyeti kuranların Kurtuluş Savaşı sırasında ki beyanları ile sonrası beyan ve fiillerinide gözden geçirin.
Sanatçının eseri ile övünmesi ve güzelliğini anlatması, tanıtmaya çalışması ne kadar doğal bir durumsa, kişinin kendi seçeneği dışında herhangi bir ırka mensup olduğu halde kendi dışında gelişen bu olayla övünmeside bir o kadar ahmakçadır.
|
Ben asıl senin yerinde olsam Kurtuluş Savaşını yapanların beyanlarını ve Lozan'daki azınlık haklarını tekrar okurum. Türkiye'de alt ya da üst kimlik yoktur, anayasal olarak herkes eşittir, tek bir millet bağı ile ülkedeki tüm halk ve ırklar birbirine bağlanmıştır, bu da Türk milletidir, onun dışında söylenen tüm sözler ırkçılıktır, şovenizmdir.Anayasa da yazan eşitliklerin dışında uygulamada yapılan hatalar halkları bağlamaz çapsız yöneticilerin hatasıdır, bu ülkenin sevilmesini sağlayacak birincil kişiler yöneticilerdir. Bunları değiştirmek de yine halkın görevidir, 60 yıldır uygulanan yanlış yönetim Türkiye'yi bu hale getirmiştir, hep değişmiştir, yeniden, doğruyu bulana kadar da değişmelidir. Eğer ki siz "Türk'üm doğruyum çalışkanım" diye Çerkezlerin, Lazların, Kürtlerin ve tabii bunlar gibi milletimizi oluşturan tüm asıl unsurların asimile edildiğini düşünüyorsanız, zorla söyletiyorlar diyorsanız, söyletilmemeli diyorsanız ırk ayrımı yapıyorsunuz demektir, bunun da ne anlama geldiğini zaten söylemiştim.
"kişinin kendi seçeneği dışında herhangi bir ırka mensup olduğu halde kendi dışında gelişen bu olayla övünmeside bir o kadar ahmakçadır" sözünüz bana göre çok büyük bir yanlıştır zira, Ziya Gökalp gibi ana ve babadan Kürt olan birisinin Türk milletinin bir parçası olmaktan duyduğu kıvancı, İsmet Paşa'nın Kürt olmasına rağmen Türk milletinin yaptığı herşeyden onur ve bu millet için yaptıklarından duyduğu mutluluğu, Mustafa Kemal'in bir Makedon olmasına karşın Türk milletinin Ata'sı olarak isimlendirildiğinde duyduğu onuru da hiçe sayıyorsunuz demektir. Ama kusura bakmayın bizler ülkemizdeki tüm unsurlarla tek bayrak altında ve bir millet olarak, evet belki size yanlış gelecek ama (sizin zırva dedikleriniz) yeri geldiğinde üstüne gelen büyük orduların 3 yılda aldıkları yerleri 4 günde geri alan "BÜYÜK TÜRK MİLLETİ" olarak yaşamaktan mutluyuz,ve bu millette onlarca farklı halktan oluşmaktadır, kimin Kürt olduğu, Çerkez ya da Laz olduğu umrumuzda değil biz Türküz tarih boyunca vatansız kalmayan bir milletiz, yüzyıllardır bu şekilde yaşadık yine yaşayacağız kimler üstümüzde ne oyun oynamak isterse istesin, bundan önce 1000 yıl alt üst kimlik olmadan tek kimlikle yaşadık yine öyle yaşayacağız, siz insanları Laz, Kürt, Türk diye ayırmaya devam edin. Bizler kemiklerin oluşturduğu dev gibi bir gövdeyiz. Ve size ahmakça gelmezse benim dışımda gelişen ve Türk doğmamı sağlayan Tanrıya bin şükürler olsun ki böyle bir vatanın evladıyım ve Türklüğümle gurur duyuyorum.
Saygılarımla....