Vali Veysel Dalmaz, 2 gün üst üste yaşanan uçak seferi iptallerinin hem vatandaşa hem de ilimize gelen çeşitli çalışma gruplarına sıkıntılar yaşattığını söyledi.
Hava trafiğinde yaşanan düzensizliklerin ve yaşanan olumsuzlukların insanları etkilediğini ifade eden Vali Dalmaz, uçak seferlerinde sıkıntı oluşmaması için zaman zaman havaalanında denetimler yaptığını, havaalanı yetkililerinden bilgiler aldığını söyledi. İlimizdeki hava şartları nedeniyle Pazar ve Pazartesi günü İstanbul-Sivas uçak seferlerinin iptal edilmesinden kendisinin de rahatsızlık duyduğunu ve üzüldüğünü ifade eden Vali Dalmaz, “Uçak iptallerinin sebebiyle ilgili gerekli bilgileri aldım. İptal edilen seferler nedeniyle uçağımız Samsun havaalanına iniş yapmak zorunda kaldı. Burada sıkıntının Sivas havaalanının şartlarından oluşan bir olumsuzluğun olduğunu düşünüyorum. Mayıs ayında dahi aynı sıkıntıyı yaşadığımız oldu. Havaalanının üzerindeki yoğun bulut ve fırtına derecesindeki kış şartları inişleri etkiliyor” dedi. 
SAMSUN YANLIŞ DÜŞÜNCE
Sivas Havaalanına alternatif olarak Samsun Havaalanının gösterilmesinin de yanlış bir düşünce olduğunu söyleyen Vali Dalmaz, bununda Türk Hava Yolları’nın bir planlaması olduğunu, teknik sebeplerinin araştırılması gerektiğini ifade etti. 
Samsun Havaalanı yerine Kayseri Havaalanının alternatif olarak gösterilmesinin daha da mantıklı olacağını dile getiren Vali Dalmaz, “Kayseri’den ulaşımın sağlanması bence daha elverişli ancak Kayseri hava trafiğinin yoğunluğu da buna gerekçe gösterilebilir. Bunun üzerinde gerek idari, gerekse siyasi girişimlerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. En kısa zamanda bende gerekli birimlerle görüşeceğim” dedi. 
ILS SIKINTIMIZ YOK
Aletli İniş Sistemi (ILS) konusunda havaalanında herhangi bir sıkıntının olmadığını da söyleyen Vali Dalmaz, “Ama bazen ILS sisteminin de yeterli olamadığı sisin ve bulutların çok aşağı indiği durumlar oluyor. O zaman yapılacak fazla bir şeyin olmadığını ifade ettiler. Yoğun bir kar yağışı olduğu zaman görüş mesafesi çok düşüyor. ILS sistemi belirli bir mesafeden uçağı alıp indiren bir sistem ama o mesafe yoksa uçağın inişi sağlanamıyor. Sivas havaalanının böyle bir özelliği var” dedi. 
Vali Dalmaz, havaalanı pistinde kar ve buz engeli olmadığını da ifade ederek, şunları kaydetti: “Havaalanı pistinin kardan ve buzdan temizlenmesi konusunda hiçbir sıkıntı yok. Oradaki personel erken saatlerde çalışmaya başlayarak iniş veya uçuş saatinden önce önlemlerini alıyorlar. Çok yoğun bir kar yağışı olduğu takdirde de Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerimizle takviyede bulunuyoruz. Hava raporunu sadece biz vermiyoruz, sıkıntımız bu. İstanbul veya Kayseri hava raporunu bildiriyor. Orada hava şartları olumsuz denilerek riske girmemek için sefer iptali yapılabiliyor. Risk var diyerek sefer iptallerinin yapılmasını Sivas adına bir hata olarak düşünüyorum. Bu konuyu da ilgililerimizle görüşerek rötarlıda olsa inişlerin buraya yapılması konusunda girişimlerde bulunacağız” dedi.