|
Usta Yiğido
albina58 Şuan
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40
Tecrübe Puanı: 840 
|
Cevap: İnsanlık Suçu, KINIYORUZ !
Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt?
İsrail'in terörist olduğu tescilli allah katında bile...
Ancak neden bizler böyle bir olayı bile siyasete dökeriz anlayamıyorum..
Amaç gerçekten Filistin'i savunmak mı,yoksa bundan rant sağlayıp hükümete çullanmak mı?
Yanlış anlaşılmasın ben bu hükümeti asla ve asla sevmiyorum.Oy vermedim vermem de..
Ancak ben buy ülkede başbakan olduktan sonra İsrail başkanını elinin tersiyle defedecek bir adam da tanımıyorum..
Kimse bana Bahçeli defeder,Muhsin defeder,Baykal defeder demesin..
Birileri hala aksini savunsa da bu ülke İsrail ve ABD'ye ekonomik yönden ciddi manada bağlı..
Öyle defol falan git demesi kolay..
İsraile yüz çevirmek Amerikaya yüz çevirmek bu ülkenin sonunu dahi hazırlyabilir.
Ya sadece "kınayacaksın" ya da çıkıp tüm ilişkileri koparıp ABD ve İsraille kendi sonunu hızlandırmış olacaksın..
|
Katılmıyorum görüşüne arkadaşım,
İki yollu izahı var bunun,mevcut hükümet,devlet yönetmedeki temayülleri aşıp giderek,israil de başbakan ve cumhurbaşkanı ile gizli toplantı yapıyorsa,devlet geleneğinde olan,görüşmelerin resmi kayıtlara geçip arşivlenmesi gerekirken,bunu yapmayan,gizli görüşmelerini kayıtlara geçirmeyen bir ikdidara sahibiz.
Ayrıca,devlet yönetmek,her bağımsız ulusun hakkı olduğu halde,kimi çıkar çevrelerinin veya guruplarından alınan paralar neticesinde siyasetlerini idame ettiriyorlarsa,onlara tabi olurlar.Yani bir nevi hırsızın sırtına basarak basarak bir yerlere gelenler daha sonrada o hırsızlara tabi olurlar.
Haklısın,Türkiye cumhuriyeti devletinde,öncelikle kültürsüzleştirme-eğitimsizleştirme-cahilleştirme politikası güdüldü,bunların ikinci aşamasında,aç bırakma açılığa mahkum ederek,halka ucuz politika yapma neticesinde rüşvet babında verilen bir iki sadaka sonucu hiç yokdan iyidir diyerek eyvallah eden halk,zaten sinesine çekmiş,ben güçsüzüm,devletimde güçsüz anlayışını.Bu olgular doğrultusunda birde hakikat olan,bu ülkede ikdidara gelmenim yüklü bir maliyeti vardır.TAB,Yani Tarikat-Aşiret-Baron yapılanmasında,alınan karar gereği,yöneten değil yönetilecek devlet adamını ikdidara getirmek,Toplanan bu heyet TAB,aldığı karar ile ne kadar farklı düşünde olsalarda kendilerine veya yaptırmak isdediklerine en yakın adamı ikdidara getirirler,bunun örneğini yakın tarihte yaşadık,onun için bu devleti idare eden bunun ki zihniyet sermayesini tedarik ettiği kişilere yamuk yapamaz,tıpkı menderes'in 1958 yılında,NATO ve BM ye attığı imzalar sonrasında,SSCB ile anlaşma yaparak tekrardan sanayi ve benzeri hamleleri gerçekleştirmek üzere,Tıpkı Özal'ın 1988 yılında Atatürk'ün vasiyetini okuyup,vasiyette ön görü SSCB dağılacak,irili ufaklı onbeş Türki cumhuriyet çıkacak bunları bir çatı altında toplamak ve bugün ki adı CHANGAY altılısı olan oluşumun başında süper güç olacak bir TÜRKİYE'yi yaratma düşünceleri neticesinde menderes onların verdiği bilgiler neticesinde idam edilmesi,Özal'ın ise günün şartlarına uyan POSMODERN idam edilmesi olarak dışar vurur.
Bugün açık ve net bir şekilde ifade edecek olursam,Devlet BAHÇELİ ve BAYKAL,ne amerikaya gitmiş,nede bunların burda sözde sivil toplum örgütleri kimliği altında faaliyet gösteren kuruluşları ile yakın teması olmuştur.En korkdukları iki lider olmakla beraber,1 yıl evvelindende Tayyip ERDOĞAN'ın AB görüşmelerinde gördüğü bir durum vardır,ülkenin içine süreklendiği bu ortamda,Attığı imzalardan dönerek Bağımsız SÜPER GÜÇ OLMA yolunda bir devlet olma adımları atmak için1-İran ile doğalgaz anlaşması yapmak 2-Rusya,azerbayca-türkmenistan ile beraber CHANGAY devletler topluluğuna katılmak gibi kararları devletimiz lehine imza ederse,ucunda idam olduğunu görmesidir.
Bunlar bir tarafa,bu günlerde; Ekonomik kriz-Kemal KILIÇTAROĞLU düelloları-İsrail'in filisti'i bombalaması gibi,yaratılan gündemler altında,hükümetimiz Birleşik Arab Emirliklerinde ABD öncülüğünde,yeniden BOP yani Büyük Ortadoğu Politikasına yön vermesi öngörülen anlaşma maddelerini imzalamada bir sınav verecek,bu anlaşma maddeleri başlığı altında saklı tutulan,kriz sürecinde ülkenin çıkmazdaki halinde faydalanarak ağır şartları kolaylaştırmak uğruna,bir iki tane ülke lehine madde veya maddi yardım sonrasında,daha sonraki süreçte ülkemde FEDERASYON'un önünü açacak,sözde demokratikleşme paketini imzalamaları olacaktır.
İnanıyorum ki,İran ile doğalgaz anlaşmasını imzalayamayan,Türki cumhuriyetler ile ticaret ve benzeri konularda anlaşma maddelerini imzalayamayan bu hükümet,Amarikanın Irak'a girerken vaad edilen 1 milyar dolar alma uğruna sınırlarımızı açmak için attığı imza gibi,bu maddeleride 1 kaç milyar dolar için imzalayacaktır.Bakacağız ve göreceğiz.
Daha dün milli ve manevi değerlerimize laf söyletmez iken,onurlu bir şekilde duran TSK başta olmak üzere,adalet mekanızmamız ın ayaklar altına alındığı gibi,TRT2(Kürtçe eğitim ve yayın) başta olmak Anayasa maddemizde saklı olan ve değiştirilmesi bile gündeme getirilmeyecek olan maddelerimiz bir bir yıkılmaktadır.Bunların hepsi federasyon un önünü açmak için tıpkı cumhurbaşkanlığı için referandumda olduğu gibi EMSAL teşkil edecek şekilde hayat bulmaktadır.