08.01.2009, 21:30
|
|
Usta Yiğido
albina58 Şuan
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40
Tecrübe Puanı: 805 
|
Cevap: Gürün de Bilgisayarsız Okul Kalmadı
Alıntı:
FurkaN Nickli Üyeden Al?nt?
Önemli olan o malzemeyi oraya koymak değil. Onu çalıştıracak öğretmen göndermek. Okullarda öğretmen açığı had safhada iken cilalama süper gidiyor.... Kutunu görünüşü süper ama içi bomboş...
|
1989-1990 lı yıllardı,dönemim milli eğitim bakanı Avni AKYOL idi.O yıllara kadar,1980 darbe sonrasında sekteye uğrayan,eğitim-ögretim müfredatı şekillenir gibi olmuş,7-8 yıllık değişmeyen müfredat ve milli eğitim idaresi buna neden olmuştu.O zaman milli eğitim bakanı,eğitimdeki birlik ve dirliğimizi bozacak adımlar attı.ilk önce şartsız kurul-sonra kredi sistemi gibi eğitimi baltalayacak modeller getirdi ve uyguladı.1990 lı yılların ortasına gelindiğinde,cafe barlar-pavyonlar eğitim çağındaki çocukların uğrak yeri olmuş,bir ögrencinin kafasındaki düşünce ise,''Nasıl olsa ben geçecem gitmesemde olur'' mantığında idi.Ayrıca o yıllar zarfında,düzen bozulmasına yani çıkar menfaat guruplarına yaranmak için,siyasi kadroların önünü açmak uğruna,Kamu İktisadi Teşekküllerinde olduğu gibi,Ögretmen kadrolarındada yeni kadrolaşmanın önü açıldı.Liseyi bitirmiş bir genci,köy okulları başlangıç olmak üzere geçici ögretmen statüsünde ögretmen olarak atamak,kaldıki buda ikdidardaki siyasi parti teşkilatlarınca seçilmiş veya kadrolarında ki işsizleri isdihdam etmek üzere idi.Bunu ben,geçici köy koruculuğu uygulamasını başlatan zihniyet ilede eş değer görürüm.Zira,eğitimi almış binlerce ögretmen kadro beklerken,hangi akla hizmet o branşda eğitim almamış kişileri orda isdihdam edersin,kaldıki kutsal bir görev olan,Ögretmenlik konusunda.
neyse;bizim Gürün bu konuda biraz duyarlıdır,sevdiği birisini baş tacı yapar,mazallah sevmediğine öyle bir ders verir ki,''Allah düşürmesin üç beldenin birine,Güründe gürün illada gürün'E'' demek zorunda bırakır.
|