Cevap: Satacak ne kaldı?
arkadaşlar bari yerel seçimlerde derslerini verip sınıfta kalsınlar yeter artıkkkkkk neyimiz kaldıkiiiiiiii bi boğaziçi köprüsü ve arazilerrrrr istanbuldaki değerli hazinelerr ..........seçimlerden sonraa merak etmeyin satılacakkkk ............ kendi yandaşlarına satıyorlar hemde düşük fiyatlaraaaa yazık bu ülke halkınaa kimi gecelere kadar ekmek parasını nasıl kazanacağım diye düşünürken kimi de böyleee kolay parayla zengin oluyorrrr........ bu gibi olaylaraaa her seçimde değişik kişilere oy verelimmmm.................... .............................. .............................. .............................. .....................A.süheyi ÜNVERİN in istanbulrisaleleri adlı eserinden;(bu eser 1995 yılında istanbul belediyesi tarafından yayınlanmıştır.)
"Fatih istanbulu alıp,ayasofya önüne geldiği zaman derinden bir inilti işitmiştir.Sesin geldiği tarafa bir adam gönderdi,hali perişan keşiş(papaz)getirdiler.Huzura çıkardılar,"niçin hapistesin"diye sordular.Kuşatma sırasında bizans inparatoru konstanti in kendisini çağırıp"İSTANBULU TÜRKLERİN ALIP ALMIYACAĞINI"bildirmek için remil(gaipten haber vermesini bir çeşit fal açmasını)atmasını söylediğini,remilde istanbulun türlerin eline geçeceğini bildirmesi üzerine konstantin kızarak onu zindana attırdığını söyledi.
Bunun üzerine Fatih de istanbulu kendi elinden(TÜRKLERİN)çıkıp çıkmayacağına dair remil atmasını ve doğruyu söylerse mükafatlandıracağını bildirir.
keşiş remili attı ve şöyle dedi;İSTANBUL TÜRKLERİN ELİNDEN HARP VE DARP İLE ÇIKMAYACAKTIR ANCAK ÖYLE BİR ZAMAN GELECEK Kİ ELİNİZDEKİ EMLAK VE ARAZİ AZALACAK BU SURETLE İSTANBUL TÜRK MALI OLMAKTAN ÇIKACAKTIR."Bu sözler üzerine Fatih ellerini semaya kaldırarak;"FETHETTİĞİM YERLERİ ECNEBİLERE(YABANCILARA)SATANLA R ALLAHIN GAZABINA UĞRASINLAR"diye beddua etti.
TÜRK VATANINI CANLARIYLA,KANLARIYLA BİZE EMANET EDENLER...
METE HAN
"BENDEN EĞERİMİ İSTEYİNİZ VEREYİM,ATIMI İSTEYİNİZ VEREYİM.FAKAT VATANIMDAN HİÇ KİMSE BİR KARIŞ TOPRAK İSTEMESİN VERMEM."
FATİH SULTAN MEHMET HAN
"FETHETTİĞİM YERLERİ ECNEBİLERE(YABANCILARA)SATANLA R ALLAHIN GAZABINA UĞRASINLAR"
ABDULHAMİT HAN
Abdulhamit han ın theodori herz e filistin topraklarını satmak için teklifine verdiği cevap:"BU TOPRAKLARIN BİR KARIŞINI BİLE SATAMAM,ÇÜNKİ BU TOPRAKLAR BANA DEĞİL,HALKIMA AİTTİR.HALKIM BU BU TOPRAKLARIN HER KARIŞI İÇİN KANINI FEDA ETMİŞTİR...
TÜRK İMPARATORLUĞU BANA DEĞİL YÜRK HALKINA AİTTİR.BU YÜZDEN ONUN HİÇBİR PARÇASINI GERİ VEREMEM.BIRAKIN YAHUDİLERE PARALARINI KENDİLERİNE SAKLASINLAR."
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
"YURT TOPRAĞI SANA HERŞEY FEDA OLSUN.KUTLU OLAN SENSİN HEPİMİZ SENİN İÇİN FEDAİYİZ.
FAKAT SEN TÜRK MİLLETİNİ EBEDİ HAYATTA YAŞATMAK İÇİN FEYİZLİ KALACAKSIN."
"SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR."
"VATAN,NAMUSTUR.VATAN,ŞEREFTİR .VATAN,KORUNACAK TEK HEDEFTİR."
"Türk milletinin varlığını bu günlere taşımış olan Türk önderlerinden bir kısmının"VATAN SEVGİSİ"hususunda,sözleri bütün Türk evlatlarına,Türk milletinin geleceği için bir nasihat ve bir vebaldir! Tarih,Türk milleti kadar vatan toprakları için kan dökmüş,can vermiş başka bir milletin varlığını yazmamıştır."
|