Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 11.02.2009, 07:50   #209
ibrahimergin
Yiğido

ibrahimergin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ibrahimergin Şuan ibrahimergin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.09.2010 22:52

Tecrübe Puanı: 674 ibrahimergin FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: AB'ye EVET mi?, HAYIR mı?

Alıntı:
sevgim 58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
yok ben hayir diyorum AB istemiyoruz ...................AB bize ayak uydursun biz onlara degil, AB bize yarvalsin biz onra degil ..........

AB ye hayır demeni anlarım ama onlar bize ayak uydursun, onlar bize yalvarsın gibi sözlerle bunu dile getirirsen Türkiye'nin AB ile olan ilişkileri ve niçin AB e girmek istediği konusunda bir bilgiye sahip olmadığın fikri ortaya çıkar. Bu tarz söylemlerle ne AB e girilir ne de AB den vazgeçilir. Ortada yalvarma veya ayak uydurma denilecek bir durum söz konusu değildir. Madem ki kültürümüze çok güveniyoruz, niye AB e girmekten korkuyoruz? Eğer baskın bir kültüre sahipsek ki ben öyle olabileceğimizi ve bi nebze de öyle olduğumuzu düşünüyorum Ab e girmek daha mantıklı değil midir?

Kimimiz AB e karşı oluruz kimimiz destekleriz ama inanıyorum ki herkes bu vatanın ve insanlarımızın iyiliği için istemektedir bunları. Fakat yapıcı ve düşündürücü bir tartışma ortamının oluşabilmesi için biz Türk Gençlerinin sloganvari sözlerden kaçınması gerekir diye düşünüyorum.
To the sun, the sky's soul is fed
ibrahimergin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla