Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 27.02.2009, 19:04   #28
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1229 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Ufka İhtiyaç Var

Gadaş ben CHP'li değilim...

Sorduğun sorunun nedenlerini söyleyeyim zaman sırasıyla...

60'lar Sol ayağa kalkıyor, Genç öğrenciler ABD askerlerini denize döküyor, milliyetçi gençler ve solcu gençler arasında herhangi bir sorun yok hatta birlikte eylemler yapıyorlar çünkü düşman ortak Emperyalizm... Sonucunda dağ gibi 3 delikanlı 61 darbesinin öcü olarak asılıyor... Vatansever üç genç.... Bu dönemde Rahmi Günay Sivas Belediye başkanı 28 yıl başkanlık yapıyor (CHP - Türkiye rekoru hala ondadır)

70'ler Ecevit fırtınası esiyor, ailelerinize bir danışın o dönemde onlar bile oy vermiş olabilir CHP'ye o dönemde... İşte bu dönemde Sivas'ta Sülayman Çanka fırtınası esiyor %50'leri aşan %60'lara dayanan oylar alıyor Çanka... CHP oyu genel seçimlerde Sivas'ta %50'lerdeyken Çanka'ya %60 oy çıkıyor, seviliyor iyi çalışıyor... Ancak Türkiye'de kötü giden birşeyler var, sağ ve sol gruplar ortak düşmanlarını unutmuş onların esiri halinde kardeş kanı döküyorlar... 60'larda Solun üç önderini çıkaran Sivas'ta şimdi hem sağ hjem de Sol önderler çıkıyor gençler birbirini vuruyor... Sonra ne oluyor... Malum son.. DARBE....

Büyük çoğunluğu Solcu olan öğrenci grupları hapislerde işgencelerden geçiyor, yaşları 18 olmayan çocuklar mahkeme kararı ile yaşları büyürülüp asılıyor... Soykırım var aslında Türkiye'de, siyaset soykırımı... Baykal'da hapiste, Ecevit'te, Türkeş'te, Yazıcıoğlu'da, Genç solcularda hapiste genç Ülkücülerde... Peki hapiste olmayan gruplar kimler? MSP gençliği dışarda... Zararsızlar... Bırakın kalsınlar... Demirel'in prensi Özal ABD'den tayin edildiği gibi artık Türkiye'nin ipleri elindedir ABD'nin... Atılım görüntüsünde borç batağına sokulur Türkiye, Savaş Uçağı üretiyoruz denilir ABD'den legolar gelir (F16) Türkiye'de monte edilir ama karşılığında İncirlik verilir... Sonra ne mi olur?

Siyasi yasaklara izin verilir.... Herkes Partisine döner bir farkla... Ecevit kapanan CHP yerine kurulan SHP'ye gitmez, karısına DSP'yi kurdurmuştur, böler oyları... Oyunun birinci perdesi tamamdır sol bölünmüş sağ ise ANAP'ta birleşmiştir... Sonra 87 sol palazlarnır, 89'da büyük bir fırtına eser Türkiye'de, abi derler bunlar 2 ye bölününce olmuyor 3 e bölmek lazım, haydi Baykal görev senin... Aaa bir bakmışsın kapanan partilerin yeniden kurulmasına izin çıkar meclisten... Baykal atlar (benden adam olmaz bari partinin marka değerini kullanayım) CHP'yi yeniden kurar... Tamam kurdun kardeşimde neden SHP karşısına aday çıkarırsın... Buyrun 94 seçimlerine bakalım... Eğer SHP'nin karşısına CHP ve DSP İstanbul'da aday çıkmasa yani bölünmeseler 300 000 oy farkla galip Kazanan Recep Tayyip Erdoğan... 99 seçimlerinde DSP ile FP arasında 100 000 oy fark yok CHP'nin oyu ise 600 000...
Ankara'da da durum farksız SHP ile FP arasında 94 seçimlerinde 2000 oy fark var sadece... CHP oyu ise 55000 DSP kendine yapılandan öc alır gibi 99 seçimlerinde bukez o CHP'nin kuvvetli adayı karşısında aday çıkartıyor... Gökçek ve Karayalçın arasında 29000 oy fark var DSP oyu ise 160 000...

Şimdi bunların hepsi nedendir... Tayyip Erdoğan o seçimi kazanamasa tarhi sahnesinde MSP gençlik kolları başkanı ya da RP il başkanı olarak kalacak, bu kadar zengin olamayacak, halkın ekmeğinden ötv alınırken pırlantadan ötv almamazlık belki olmayacaktı... Ya Gökçek, Türk siyasi lühatına bu kadar garip cümleler ve böyle bir anlayış gitmeyecekti... Deniz Gezmiş belki CHP genel başkanı olacak iktidarda olacaktı...
Bunlar süreç... Peki neden bu süreç başarılı oldu ya da neden hala bir çözüm bulunamıyor...

Bölünse de birleşsede iş işden geçti, yeni genç dinamil bilimsel çalışan alternatifler gelmediği sürece de bu böyle gider... Baykal antipatik geliyor halka, DSP desen Zeki Sezer Karaoğlanın partisinde sarışın bir adam, ne iktidar ne muhalefet hiçbirisi halkı düşünmüyor... Kömür dağıtıyor, Beyaz eşya dağıtıyor... Bakın buna karşı değilim ama o beyaz eşyalar 1 ay bekeleseydi be kardeşim... Seçimden sonra dağat... Sosyal devletin gereklerini yapacak devlet diyor başbakan... Ben sosyal politika dersi aldım böyle birşeye raslamadım... SSK'yı değişip yeni kanun getiriyorsun, hastanelerde tedavi bir garip, emeklilik dersen mezarda, maaş desen yaşam sınırının altında sonra bana sosyal devletten bahsediyorsun... Sen iş yarat, maaş ver, onlar alsınal kömürünü... İstanbulda bu yardımlardan geçinenler var... Hediye çeki alıyor, gıda yardımı alıyor, kömür alıyor sonra diyor devlet veriyor ben çalışmayayım...

Medyaya gelelim... Ben yakından bildiğim için söylüyorum... Kanaltürk'e toplam 7 trilyon ceza kesildi bu maliyenin yaptığı baskı üstüne birde RTÜK ceza kesiyor (hiç olmayan bir ceza reklam almama cezası) Tuncay Özkan diyorki kapatsa kanalı daha iyi, çünkü giderimde olmaz hem giderim var hem reklam alamıyorum, reklam veren şirketin kapısında ertesi gün maliyeciler bitiyor... Peki Çalık grubu??? Halkbankasından krediyi alıyor, ödemiyor, halkbankası bir sürü borca giriyor, hükümet diyorki zarar ediyor özelleştirelim... Ya neden zarar etti bu kurum Çalık ATV SABAH grubunu alırken kaç trilyon borç aldı ve hala ödemedi??? Peki Hakbank'ı almak isteyen ilk kurum kim? Çalıklar... Kendi medyasını kurdu artık Doğan'a ihtiyacı yok... Önce Uzan sonra Kanaltürk bitti bu arada Aydın Doğan hükümet yalakası oldu AB yanlısı Liberal başbakan görüntüsü verildi Kanal D'de Vatan'da, CNN Türk'te, zaman zaman muhalif olan Karamehmet'in üstüne gidildi Tuncay Özkan işten atıldı, sonra Emin Çölaşan Hürriyet'ten... Seslerini çıkarmadılar, devletlü padişahımız öyle istedi... Kanaltürk'ün üstüne geldiler bağardık Susma Sustukça sıra sana gelecek... Yaaa Doğan bey sıra sana geldi... Sesini çıkarmadın, tekel medya olayım dedin, bırakayım Uzan yok olsun. Özkan yok olsun dedin, Karamehmet yok olsun tek kalayım dedin ama sıra sende, sen ses çıkarmazsan işte sıra sana gelir...

Bunlar hep neden... Halk cahil değil, halk 3 yılda mı cahilleşti 99'da iktidar DSP iken akıllıda 2002'demi cahil... Hayır Türk milleti zekidir, Türk millet çalışkandır... Bu sözler birisini hatırlatıyor bana ve öyle bir deha çıkarttıysak içimizden yine çıkartırız diyorum hep... Evet Türk milleti zekidir Atatük Çalışkandır ama şu anki devlet düzenimiz hem cahilleştirip, yozlaştırıyor hem de tembelliğe alıştırıyor...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla