Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 03.03.2009, 19:14   #55
alix_özdemir
Yiğido

alix_özdemir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alix_özdemir Şuan alix_özdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.08.2011 01:07

Tecrübe Puanı: 724 alix_özdemir FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Sivas 2009 Ocak Rotasını Belirleyelim

TSO Sivas için büyük önem taşıyan 2. üniversiteye start verdi.
TSO heyeti başkent Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yücel Ercan, Genel Sekreter Doç.Dr. Adem Şahin ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağları ziyaret eden heyet üniversite konusunda tam destek sözü aldı.
Ziyarette görüşlerini dile getiren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “TOBB ETÜ Üniversitesi ki Türkiye’nin tercihte birinci sıradaki üniversitesi. İlk yüzden 15 öğrencimiz var. Akademik sıralamada da yine Türkiye’de bir numara. Buda hem Sivas’ın ekonomisine bir katkı sağlayacak hem de Sivaslı gençlerimize bir ufuk sağlayacak. Buna hazırız. Verdiğimiz sözün arkasındayız” dedi.
Ankara ziyaretine TSO Meclis Başkanı Mustafa Sarılar, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necati Şahin ve Özcan Demirkol, Muhasip Üye Cenan Coşman, Üyeler Ali Aksu, Fahrettin Alim, Turan Yıldırımlı, Osman Yıldız, Ata Şahin, Zeki Özdemir, Halis Kaplan, Meclis Divan Katibi Ziya Sayıcı, Disiplin Kurulu Başkanı Şemsettin Yolalan, TOBB Delege Üyesi Alaattin Erdayı, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Alim, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Saygın katıldı.
TOBB ETÜ ZİYARET EDİLDİ
Heyet ilk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ni (ETÜ) ziyaret etti. Rektör Vekili Prof. Dr. Yücel Ercan ve Genel Sekreter Doç.Dr. Adem Şahin ile bir toplantı yapan heyet, Üniversite’nin Sivas’ta kurulması için yol haritasını belirledi. Bilimsel bir yöntem ve işbirliği içerisinde üniversiteyi kurmayı hedeflediklerini belirten Başkan Yıldırım, “2. Üniversiteyi Sivas’ın ve bölgenin kaderini değiştirecek bir adım olarak değerlendiriyoruz” dedi.
SİVAS’TA TOPLANTI YAPILACAK
TOBB ETÜ için 2. toplantının Sivas’ta yapılmasına karar verildi. Odamız ev sahipliğinde TOBB Üniversitesi yöneticilerinin katılımıyla yapılacak olan toplantıya milletvekilleri, siyasi partiler, belediye başkanı ile sivil toplum örgütleri katılacak.. Hangi bölümlerin açılacağı gibi teknik konular üzerinde raporlar hazırlanarak, fizibilite çalışmaları hızlandırılacak.
ZİRAAT BANKASI GENEL MÜDÜRÜ İLE TOPLANTI YAPILDI
Ziraat Bankası Genel Müdürü hemşehrimiz Can Akın Çağlar’ı da ziyaret eden heyet, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Çağlar, Ziraat Bankasının dekleri hakkında bilgiler verdi.
İKİ ÜNİVERSİTE REKABETİ ARTIRIR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ Üniversitesinin Sivas’a kurulacağı müjdesini verdi. İki üniversiteli bir Sivas’ın yaratacağı rekabet ve eğitim kalitesi ile Türkiye’ye örnek olacağını belirten Hisarcıklıoğlu, “Sivas ve Türkiye için hayırlı bir iş olacak” dedi.
2. Üniversiteyi Sivas’ın kaldıracak potansiyeli olduğuna dikkat çeken Başkan Hisarcıklıoğlu, “Sivas’ta üniversite sözü verdim. Eğer binayı yaparsanız ikinci üniversiteyi Sivas’a getireceğim dedim. TOBB ETÜ Üniversitesi ki Türkiye’nin tercihte birinci sıradaki üniversitesi. İlk yüzden 15 öğrencimiz var. Akademik sıralamada da yine Türkiye’de bir numara. Buda hem Sivas’ın ekonomisine bir katkı sağlayacak hem de Sivaslı gençlerimize bir ufuk sağlayacak. Buna hazırız. Verdiğimiz sözün arkasındayız. Yönetim kurulumuz her zaman için bizi destekliyor. Sözün çerçevesinde muhakkak biz yapmak istiyoruz. Ben hazırım. İş aksadığı zaman beni arayın. Sivas’ta müthiş bir potansiyel var. İkinci üniversiteyi rahat kaldırır. Oradaki o dinamizm ve hocaların potansiyelini kullanacağız. Bizim buradaki eğitim programımız ve hocalarımızın potansiyeli ile elbirliğiyle ikinci üniversiteyi açacağız. İki üniversitenin olması rekabeti artırır. Tatlı bir rekabet olacak, kaliteyi artıracak. Kendi içinde otomatikman bir yarış başlayacak. Sivas ve Türkiye için hayırlı bir işi olacak” diye konuştu.
BİRLİK VE BERABERLİK ÇOK ÖNEMLİ
Birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, yeni seçilen meclis üyelerini tebrik etti. “Sivaslıları çok seviyoruz. Burada bir heşmehriniz oturuyor” diyen Hisarcıklıoğlu, “Osman başkanla teşviki mesai içerisinde çok iyi birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Sizlerden tek ricam öncelikle kendi içinizdeki birlik ve beraberliği fitneye fırsat vermeden bozdurmayın. Bir ve beraber olmazsak hiçbir şey yapabilmemiz mümkün değil. Onun içinde sayın başkanlarımızın etrafında yönetim kurulu ile meclis üyeleriyle birlik ve beraberlik halinde olmamız lazım. Sizi kutluyorum. Bugün buraya tek liste halinde gelmeniz aslında heyecanının somut bir göstergesi” diye konuştu.
Yönetim Kurulu Başkanımız Osman Yıldırım ise TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Sivas’ta verdiği ikinci üniversite sözünün büyük bir heyecan yarattığını söyledi. Başkan Yıldırım, 2023 yılı vizyonu içerisinde yer alan “2 üniversiteli en az 100 bin öğrencili bir kent” hedefine ulaşmak için TOBB ETÜ üniversitesini Sivas’ta kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.
2011 YILINDA ÜNİVERSİTEYİ AÇACAĞIZ
TOBB ETÜ Üniversitesi ile bir yol haritası çizilerek TOBB ve Sivas’a yakışır bir üniversite kurulacağını belirten Başkan Yıldırım, “Sivas’ı sevdiğinizi özellikle odamıza yaptığınız son ziyaretinizde verdiğiniz destekle gösterdiniz. Rektör Yardımcımız ve Genel Sekreterimizle çalışmaya başladık. Önümüzdeki günlerde Sivas’ta hocalarımızla bir toplantı yapacağız. Sivas’a ve bölgeye uygun hangi bölümler açılabilir? bunu tespit edeceğiz. Sonrada çalışmayı bütün Sivaslılarla siyasetçi, bürokrat, sivil toplum örgütlerini katarak birlikte yapacağız. Bu projeyi sizin desteğinizle gerçekleştireceğimize inanıyoruz. 2. üniversite sadece Sivas’ın gelişmesinin dışında hem bölgeye hem de Türkiye’ye büyük hizmetleri olacaktır. Bu heyecanla hedefimizi seçimlerden önce ortaya koyduk. Şimdi ise çalışma programına kadar yapılmış. Bizleri çok memnun etti. Yerel seçimlerden sonra geniş bir toplantı yapacağız. Düğmeye basacağız. 2011 yılında üniversitemizi açacağız” dedi.
KAMPÜS İÇERİSİNE FENS LİSESİ DE YAPILACAK
Son çıkan yasa ile kurulacak olan üniversite kampusunun içerisine fen lisesine de yer vermeyi hedeflediklerine dikkat çeken Yıldırım, “Böylelikle Sivas ve bölgeye çok önemli bir hizmet olacak. Bundan da 7 milyon Sivaslı size müteşekkir kalacak. Tarihsel sürece baktığımızda Sivas’tan başlayan hareketler başarılı olmuştur. Ulusal kurtuluş savaşımızda olduğu gibi.”
Oda heyeti Hisarcıklıoğlu’na Sivas balı ile dermokil ve lens hediye etti.

Kaynak: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]