Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt?
Karar No 7- Ülkemiz nüfusunun önemli bir kısmının kırsal kesimde yaşamakta
olduğu, çoğunluğunun geçimini hayvancılıkla sağladığı, ülkemiz hayvancılığının dünya
hayvancılığı ile kıyaslandığında bilimsel ve teknolojik yönden çok geride olduğu, hayvancılık
sektörünün dünya standartlarına ulaşamamasının ana nedenlerinden birisinin de veterinerlik
hizmetlerinin yeterli bir düzeyde olmaması, çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi ve verimliliğin
arttırılması için yeterli sayıda veteriner hekim yetiştirilmesi amaçlanarak ve ülkemizin de kısa zamanda gelişmiş ülkeler düzeyine ulaşabilmesi için yükseköğretim görmüş, iyi eğitilmiş
elemanlara ihtiyaç gözönüne alınarak Üniversitemize bağlı “Veteriner Fakültesi”
kurulmasının uygun olduğuna, teklifin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na sunulmasına,
Karar No 6- Sivas ili ekonomisinde tarımın en temel geçim kaynaklarından biri oluşu
nedeniyle tarımın gelişmesine katkı sağlamak, yörede karşılaşılan her türlü tarımsal soruna
daha kolay ve daha bilimsel çözümler üretebilmek, modern ve çağdaş eğitim standartlarında
geleceğin nitelikli elemanlarının yetiştirilmesi amaçlanarak ve ülkemizin de kısa zamanda
gelişmiş ülkeler düzeyine ulaşabilmesi için yükseköğretim görmüş, iyi eğitilmiş elemanlara
ihtiyaç gözönüne alınarak Üniversitemize bağlı “Ziraat Fakültesi” kurulmasının uygun
olduğuna, teklifin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na sunulmasına, Oybirliği ile karar verildi.
inşallah bu iki fakülte veya bir tanesi Sivas ımıza kazandırılır. Cumhuriyet üniversitesi bu iki fakültenin Sivas a kurulması için YÖK e gerekli yazışmaları ve teklifini sunmuştur. YÖK genel kurulundan geçerse bu fakülteler Sivas a kurulmuş olacaktır.
|
Daha evvel forumlarda bahsetmiştik, üniversitemizin yetkin, Sivas'a her alanda yaraşır bir konuma gelmesi için Ziraat ve Veterinerlik fakülteleri kadar Hukuk ve Eczacılık Fakültelerine de ihtiyacı vardır. Bu konuda da yeni rektörümüzden beklentimiz var. Ayrıca teknopark için çivi çakılarak icraate geçilmesini bekliyoruz.