Vallaha eğer yeşillendirmeden kastı o saksılar içindeki bodur şeylerse aman yapmasın daha iyi derim, yok onlar ekilecek ve büyüyecekse ne ala ama ben orayı gezdiğimde taştan başka birşey görmedim yani ağaç dikecek bir tek toprak parçası yok.... Nereye dikilecek merak ettim.... Bu kent meydanı meselesi tam bir fiyaskodur... Avrupada çok şehir gezdim, orada yaşayanlarda görür büyük şehirlerin meydanları yemyeşildir... Örnek
City Of London
Eifel'den Paris Kent Meydanı
Şanzelize Bulvarı
Milano Sforza Meydanı
Madrid'te kentin ortasındaki Royal Castel'ın önü....
Bunların hepsi tarihi eser ve önü kapanmasın, görünmüyor diye hiç kimse 1 tek ağacı meydandan almıyor...
Avrupa'yı boşver ABD'ye bakalım derseniz... Buyrun New York'un tam göbeğindeki Central Park...
Dünya'nın en büyük şehirlerinde şehirin göbeğinde park var, o meydana çıkan yollar ağaçlandırılmış, yani adamlar yeşile hasret bizimkiler yeşili yok ediyor...
Sivas dışındaki örnekleri vereyim...
Bursa Kent Meydanı
Hoş Bursa belediye başkanı burayı yaparken ağaç kesmedi, harabe binalar vardı onlar kaldırıldı ama yeşillendirip park yapsaydı orayı daha iyi olurdu, kentin tam merkezinde bir yeşil alan...
Cumhuriyetin ilk dönemleri Sivas Kent Meydanı
Bahsi Geçen yerin eski hali
Ve Buda şimdiki hali....
İstasyon caddesi şimdiki hali

Buda eski hali
Şimdiii size Yalova'dan bir kaç resim göstereceğim...
Burası Yürüyen Köşk... Mustafa Kemal Atatürk yaptırdığı köşkün son rütujlarını görmek için inşaatı ziyarete gelmiştir.... Bu esnada köşkün peyzaj işlerini yapan bahçivanı köşkün yanındaki çınarın üzerinde bulur... Adam elinde testere son resimde görünen ve köşkün üzerine doğru giden dalı kesmek üzeredir... Atatürk sorar ne yaptığını adam "Paşam çatıya zarar verecek bu dal o yüzden kesiyorum"
Mustafa Kemal
"Hayır ağaç kesilmez, geleceğimizdir, çocuklarımızın malvarlığını kesemezsin, Köşkü yürütün" Nasıl olur paşam felan derler ancak aradan 1 hafta geçer bir mühendis köşkü yürütme yolunu bulur yapılıp bitmiş olan köşk 3 ayda tam
9 mt 11 cm güneyden kuzeye alınmıştır...
Ben şimdiki yöneticilerin biraz feyz almasını öneririm....
Saygılar...