Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 31.03.2009, 16:09   #42
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1240 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Sivas'a cöken 29 Mart bulutlari

Alıntı:
berat.demir Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Arkadaş 2004 yılında CHP Sivas merkezde % 7, 2009 da % 5.5. BBP ye nerde kayma var soldan. % 1.5 azalmış. Sivas merkezin seçmen sayısı bayağı bir arttı ve sol oylar bu artışa göre azaldı. 2004 de de zaten chp yoktu şimdi zaten iyice azaldı. soldan kayma yok BBP ye. BBP ye giden oylar belli yerlerden. Azalmalar %10 , % 20 lerde.

2004 de Chp nin mecli üye sayısı 0 değil 3. Nerden çıkardın 0 olduğunu. 5 e çıkmış diyorsun. Kaynağın ney. İl genelinde %11.5 ğa düşmüş CHP. Hala neyi diretiyorsun. Sol partiler her seçimlerde Sivas tan oy kaybediyor. Vicdan konusuna gelince ölen ister solcu olsun ister sağcı olsun elbetteki herkes üzülür, ama solcu biri ölseydi sağcılardan oy kaymazdı, sağcı biri öldüğü zaman da soldan oy kaymaz. Üzülmek ayrı oy vermek ayrı.
bir yazında demişsin ki Sivas ta olsaydım ben de bbp ye oy verirdim. Muhsin başkan sadece Sivas a mal olmuş biri değil Türkiye ye mal olmuştur. Ben İstanbul dayım ve BBP ye verdim duygusal olarak. Sivas ta yaşayıp yaşamamam önemli değil. Ve Sivas ta sola oy verenler ideolojik olarak verenlerdir asla duygusal oy verip bbp ye vermezler. Eğer öyle olsaydı CHP % 16 lardan % 5 lere düşerdi % 11.5 ğa değil. % 11.5 ğa düşmesinin nedeni de artan seçmen sayısı içinde erimesidir istatistiklerden belli bu.
Aramızdaki fark şu sen CHP'nin hiçbirşey yapmadığını, adayının yerinden kalkmadığını, dolayısı ile yerinde saydığını hatta geriye gittiğini düşünüyorsun... Bende CHP oyunu artırmıştı merkezde tıpkı diğer illerde olduğu gibi bu olay üzerine düştü diyorum... Bakış açımız ve çıkış noktamız farklı olduğundan sonuç almamız imkansız... Ancak şöyle bir sonuç varki CHP'nin hiç belediyesi yokken şimdi iki ilçe belediyesi var, 2004'de diğer ilçelerde de adı geçmezken şimdi 3 ilçeyi de kıl payı kaybetmiştir... Varlığı 2004'te yokken şimdi kendisini göstermiştir... İl genel mecilsinde 0 biliyordum Belediye meclisi olabilir o özür dilerim yanlış bilgi veridğim için ama sonuçta 3'ten 5'e çıkmış üye sayısı... Hala söylüyorum BBP'ye verirdim Sivas'ta, buradada adayları yoktu ne yazık ki, olsa yine verirdim... Bir arkadaşım İl genel meclisinde vermiş BBP'ye, orada adayları olduğunuda eve dönünce öğrendim ne yazık ki yan yana olmalarına rağmen görmedim, dikkatte etmedim çünkü belediye başkanı adaylarının olmadığını görünce onunda olabileceğini düşünmedim... Büyük bir rahatlıklada verirdim çünkü İzmir'de herşey belliydi mantığım engel olamazdı bana, önceden bilsem verirdim...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla