01.04.2009, 20:50
|
#1
|
Yeni Yiğido
uhud Şuan
Son Aktivite: 02.12.2009 08:02
Üyelik Tarihi: 04.05.2008
Yaş: 43
Mesajlar: 9
|
Havuç Tatlısı Tarifi
Havuç Tatlısı Tarifi
Malzemeler
3 su bardağı toz şeker
10 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Yarım yemek kaşığı limon suyu
4 su bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi
Yaklaşık 1 kg. havuç
Hazırlanışı
Havuç, (1 kg.) 4 su bardağı su ile haşlanır. Pişince püre yapılır. (robotta olabilir) Nişasta, şeker, limon suyu, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve havucu pişirirken kullandığımız artan su eklenir. Karıştırılarak muhalle gibi pişirilir. Islak tepsiye kalınlığı 3 cm. olacak kadar dökülür. Soğuyunca istendiği şekilde dilimlenir. Üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.
|
|
|