Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 16.04.2009, 18:23   #42
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1209 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Türk Solundan Yazıcıoğluna Çirkin Saldırı.

Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Hangi Atatürk ?

Gercekten merak ettigim icin soruyorum...

Türk islam cemiyeti islamiyetin emirlerine kayitsiz sartsiz uyulmasini emreden Atatürk ü anlatir,
Dogu perincek dogayi yaratici kabul eden, Allaha inanmayan Atatürk ü..
Atatürk arastirma merkezi baskanlari bambaska Atatürk ü..
Birbirine zit fikirler ileri sürülüyor ...
Kullananin niyetine göre ismin bütün hallerine girebiliyorda Atatürkcülük...

Sizin taniminizi merak ettim...
İşte burada enteresan bir cevabım var
Hangi Atatürk: Türk milletini ve Türkiye'yi kurtaran, devrimler yapan, Cumhuriyet'i kuran, Kadın Erkek eşitliğini getiren vs vs Atatürk... Dine bakışı ya da inanışının önemli olmadığı Atatürk... Çünkü ideolojilerle ülke yönetimi ile Din birbirinden farklı konulardır... Ondandır ki Atatük'ün dine bakışını bilmeme rağmen ideoloji sorusu geldiğinde sadece ideolojik kısmına cevap veririm... Ama dine bakışı konusundaki benim görüşümü sorarsan zaten sitemizin içerisinde Dini konularda Atatürk'ün dine bakışı ile ilgili konları yazdım...
YAni O'nun ideolojik bakışı ile dini bakışını ayrı araştırdım ve dine bakışını araştırmam sonucunda Atatürk'ün Bektaşilik ve Mevleviliğe yakın Osmanlıcılık çıkmadan önce Anadoluda olan ve Arap kültürü ile karışmamış şeyhlerin dervişlerin olmadığı sadece gerçek dini alimlerin olduğu saf,siyasetin pisliğine bulaşmamış, tertemiz bir din görüşü ve dindar olduğunu gördüm.

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla