|
Navigator
Kardelencicegi Şuan
|
Cevap: -->: Kürt Sorunu Varmi?
Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt?
Yıl 1938,ABD devlet matbaası bir atlas hazırlatıyor ve dünya haritasında "kurdistan" diye bir ülke var.Dikkat edin yıl 1938.
Ve bugün..Durum ortada.neyin mücadelesini verdiklerini bilmeyen insanlar guruhu.
Kürt sorunu diye bir şey düşünmüyorum ben.Bu ülkede illa bir sorun varsa o da Türk sorunudur.
Benden elektirğin,suyun,benzinin,gazı n katmerli vergisiyle almayı bilen devlet,bu imkanları günaydoğuda hemen hemen ücretsiz sağlamakta.Diyarbakır'da bilmem ne ağayla bilmem ne ağa çocuk yapma yarışına giriyor.Biri doğuruyor 30 tane diğeri 40 tane.Sonra bunlara hastahane gidecekmiş,okul gidecekmiş gel vergisini benden al.Yok be sen de!
Güneydoğuda olan toprkaların hiçbiri bende yok.
Benim eniştem ihtiyacı olduğu halde yalvar yakar yeşil kart alamadı.Sonra borç buldu etti,prim ödedi sağlık karnesi aldı.Oralarda ciple gezenlere yeşil kartı ekmek dağıtır gibi yeşil kart dağıtıyor.Van'ın yüzde 70 i yeşil kartlı.
Ve bunun gibi pek çok örnek.Eğer bu ülkede illa negatif bir ayrımcılık var deniyorsa o ayrım bana yapılyor kimse de kusura bakmasın!
|
Evet Maalesef. O atlas kürtlerin elinde Avrupa´da gösteriyorlar.
Kürt sorunu yoksa onlarin haritasinda Türkiye bölünmüs. Ve Diyar bakir baskentleri. gibi gösteriyorlar 
Bence Kürtler var oldugu sürece de olacaktir maalesef.
Ben yabanci ülkede yasadigim halde [ Bir Danimarkali bir TÜRKÜ, suc isledi diye hakkinda konusunca ben tanimasamda o kisiyi savunmaya kalkisiyorum. Cünkü Kanimda TÜRK kani var. ]
Demek istedigim onlarda birbirini tutuyor......
Kürt kürttür vede Sorundur bence..........
Bizim gibi vatan sever Kürtlere sözüm yok.
Artik uyansak bu gafletten. Lütfen pembe gözlükleri cikaralim........!!!!
Hic birseyi görmüyorsak, dtp nin tutumuna bakin ta icimizde bir avuc azinlik kafa tutuyor bize.
Onlar da kürt degilmi?
ÜLKEDE KÜRT SORUNU VAR MI?
Her makama gelen, en üst düzey mevkilerde yer bulan, hiçbir şekilde ayırıma tabi tutulmayan Kürt vatandaşlarımızın, Türkler arasında bir ayrıcalığı olduğunu düşünmek, gerçekleri görmemek demektir.DTP Genel Başkanı Sayın Ahmet Türk; "Kürt sorunu çözülmeden Türkiye'nin demokratikleşme şansı yok. Yine Kürt sorununun çözümsüzlüğü bugün militarist, bugün Türkiye'nin statükosunu belirleyen, 'cumhuriyetin sahibi biziz' diyenleri ayakta tutan bir güç olarak öne çıkıyor. Çünkü Türkiye'de evet siyasi partiler var, hükümetler var ama Türkiye'de bugüne kadar değişmeyen bir mantık var. Belli bir kesim, elit kesim, güçlü kesim, 'bu cumhuriyeti biz kurduk, siyasi partiler ve parlamento ancak belirlediğimiz sınırlar içinde siyaset yapacak' mesajını hep vermiştir, vermektedir. İşte bu elit kesimlerin gücü ve iktidarı yıkılmadığı müddetçe Türkiye'nin değişmesine imkan yok. Ama bu kesimler Kürt sorununun da çözülmesini istemiyor.
Çünkü Kürt sorunu çözüldüğü zaman bu elit ve seçkin kişilerin bu ülkede yapabilecekleri fazla bir şey yok." demiştir.Bu sözleriyle kendisiyle çelişmektedir sayın Türk. Çünkü DTP gibi, Kürtleri savunan bir parti var TBMM’de. Yani siyasi alanda da Kürtlere yetki veriliyor. Eğer sayın Türk’ün kast ettiği, “Kürt sorunu” pkk isimli terör örgütünün serbestçe cirit atması ise, burada da yanılıyor. Çünkü pkk başka, kürt sorunu başkadır. Pkk’yı Kürt sorunu gibi ortaya atmak, açıkça olmasa bile terörü desteklemek anlamı taşır. Bu düşünceden (pkk’yı, terörü desteklemek)vazgeçmediği sürece DTP’nin halk tarafından itibar görmesi mümkün değildir.Şimdi oturup düşünmelidir DTP yetkilileri, biz bu ülkenin kalkınması için Kürtleri mi desteklemeliyiz, ülkeyi bir bütün olarak mı düşünmeliyiz? Yoksa; sınıf ayırımı, ırki ayırım ve Kürt kimliği altında pkk’yı mı? ne zaman Kürt meselesi ortaya atılsa hemen pkk’ya işi getirmek, işin içinde kötü niyet olduğu anlamı taşır. Böylesine bir handikap, böylesine bir açmazın içine girmek; esasında ülkenin önüne taş koymak demektir. meseleleri çözümsüzlüğe sevk etmek demektir.Ne zaman Kürtlerin özgürlükleri kısıtlandı?
Ne zaman onların vatandaş olma hakları ellerinden alındı? Bakınız devlet Kürtçe televizyon kanalı bile açtı. Buradan Kürt vatandaşlarımızın dertleri, meseleleri açıkça, rahatça konuşulacak ve de konuşuluyor. Kürt meselesi var diyerek ortaya çıkmak, Güney Doğu Anadolu’da bir Kürt devleti düşünmek, esasında İsrail’in yıllarca tahayyül ettiği bir meseleyi ele almak ve İsrail’in ekmeğine yağ sürmektir. Çünkü İsrail’in; “Siyonizm” anlayışında; “Arz-ı Mev’ud” anlayışı vardır. yani vaad edilen topraklar. Bu topraklar içinde- ki kendi hayallerine göre Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu kesimini İsrail devletinin bir parçası olarak düşünüyorlar- bu haritayı; Siyonizm başlığı altında internet sitesine girerseniz görürsünüz. O halde, Sayın Ahmet Türk, konuşmalarında daha dikkatli olmak, İsrail düşüncesiyle paralellik arz etmemek durumundadır.
Çünkü bu meseleyi Ermeniler ortaya atmış ve Kürt kardeşlerimizi de kullanmaktadır. Birlik istiyorsak, ülkemizde kardeşliğin tesisini yürekten arzuluyorsak; ülkede yaşayan; Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Abaza, Gürcü.... kim olursa olsun “Türkiye vatandaşı”statüsünde ele alıp ülke kalkınmasında payımızın olmasına zemin hazırlamaya mecburuz. (29 OCAK 2009)
Alinti..
Dagda Üc Bes Koyun Sürüsü
Tutturmus Bir Kurdistan Türküsü
Eline Almis Bayrak Diye Bir Masa Örtüsü
Satsan Bes Para Etmez Ne Dirisi Ne Ölüsü
Soyu SoySuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
Ite Itlik Yapip Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dedigimi Sokaktaki Köpek Aglar Haline
Duy Ulan SoySuz,"Ne Mutlu Turk'um Diyene"