Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 22.04.2009, 13:26   #45
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2205 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: Laikliği Nasıl Çiğnedim ?

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Türkiye Laiktir Laik kalacak Susurluk Döneminde çıkmış bir slogandır... Çok anlamlıdır... Az önce dediğim gibi bir başbakan alacak Tarikat Şeyhlerine Başbakanlıkta İftar yemeği verecek Laik Devlet Yapısı bunu engellemeyecek kusura bakmayın ama bu da mümkün değil... Böyle bir ortamda başörtüsünden bırakın hangi dinden olduğu takma şeklinden hangi tarikat üyesi olduğu anlaşılacak boyutta ayrım varsa... Bir ülkede oruç tutmuyor diye öğrenciler hala dahi bıçaklanıyor, öldürülüyorsa... Hatta açık olan dükkanlar, restoranlar taşlanıyorsa (Bunu ne yazık ki kendi memleketimde bile gördüm) Menemen'den, Şeyh Sait isyanına kadar uzanan bir zamana kadar gidebiliyorsak irticai hareketlerde evet laiklik kendisini korur... Başörtüsü laikliğe bir tehdit değildir... Başörtüsü az önce bahsettiğim olayların yanında çok saf ve temiz kalır... Fakat az önce bahsettiğim takma şeklinden bile hangi tarikat üyesi olduğunu anlayabileceğin boyutlara varan siyasi bir sembol, bir anlayışın bayrağı haline gelen Türban laik Türk devleti için tehdittir... Şartlar düzelmeden de, yeniden İslam dini siyasete alet edilmeden yaşanmaya devam edilmeden bu yasak devam eder ve etmelidirde... Ta ki siyasi sembol ve bir anlayışın bayrağı haline getirilmekten vazgeçilinceye kadar...

Barikat çok güzel diyor... Bende aynı kanıdayım bu ülke başı örtülü kadınlarımız sayesinde kazanıldı... Ama o örtüyü alıp ABD vatandaşı bir kadının başına takıp meclise sokmaya çalışıyorsan, böyle bir siyasi anlayışın varsa, sen O, başörtüsü ile bu ülkeyi kuran analarımızın başörtüsüne hakaret ediyorsun demektir... Anıt Kabir'de dua okurken bana taşa mı tapıyorsun diye soran zihniyette arkadaşlarım var ki bunların az olmadığını çok iyi biliyoruz... Kusura bakmayın Türkiye Laiktir ve Laik Kalacaktır... Başörtüsü ya da dini inançları ile kimsenin zorumuz yok ancaaaakkk dinimizi kullanıp rant sağlayan, siyasi beka sağlayan ya da bu ülkenin sistemini değiştirmeye çalışan bu üç grup insan olduğu sürece benimde benim gibi düşünenlerin savaşıda o insanlarla sürecektir..
Gelin birlikte savaşalım bu insanlarla... Kim isterki dinimizin siyasete alet edilmesini ya da din diyerek insan öldürülmesini veya rant sağlanmasını... Önce bunları birlikte temizleyelim sonra zaten kimsenin, kimsenin başörtüsü ile zoru yok ortam oluşunca bundan 15-20 yıl önce olduğu gibi kızlarımız okula başörtüleri ile girebilir...
Biraz bana saçma geldi yasak gelince o durumlar bitti mi peki ???

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla