Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 22.04.2009, 13:44   #48
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2205 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: Laikliği Nasıl Çiğnedim ?

Alıntı:
ErdalGüler Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Atatürk'ün çizdiği laiklik anlayışında din ve devlet işlerinin ayrılması vardı. Peki bu ne demekti. Ben size söyleyeyim. herkesin bahsettiği gibi başörtüsü veya türban tarzı şeyler asla olmadı Atatürk'ün düşüncesinde, o bunu söylerken bir insanın dini ne olursa olsun devlet önünde eşittir demek istedi, işte yıllarca kandırılan Türk milleti artık bunu anlasın. Laiklik devlet olarak kim hangi dinden olursa olsun adil olabilmek için(osmanlının adaleti gibi) Atatürk tarafından bu sebeple ortaya atılmıştır. Yani bir insan müslümansa ve bir hristiyana haksızlık yapmışsa devlet önünde ikiside eşittir, haksız olan kimse o cezalandırılmalıdır. Nitekim laiklik işte bunu anlatmaktadır.
Ne yazık ki şimdilerde Allah emrettiği için başını örten (türban veya başörtüsüne fark eder anlamıyorum) her genç kızımız birileri yüzünden haksızlığa uğruyor. Bunun hesabını nasıl verecekler acaba, çok merak ediyorum. okadar masum insanın hakkını gasp etmek ve bununla övünmek ve ben laiğim demek ne kadar doğru, insan hakları nerde, yada insanlık nerede, bu dünyada hesap vermek çok kolay ama Allah huzurunda hesap vermek hiçde bu kadar kolay olmayacaktır. Allahtan dileğim en kısa zamanda bu zulüme sebep olan kimse kimlerse cezasını versin inşallah. Okumak, devlet kurumlarında çalışmak her türk insanının hakkı değilmi? islama göre yaşıyor diye bunu kısıtlamak çok büyük bir günahtır. Şu günleri gören Atatürk'ün kemikleri sızlıyordur eminim ve bizi izleyen Peygamber Efendimiz(s.a.v.) eminim ümmetim kendi kardeşine bunu nasıl yapar diye üzüntüden biçaredir. Ve biz hala İslamı anlayamadık ve Allah'ın kurallarını anlamak istemiyoruz. Allah bu kuralı koymuşsa uymak bir müslümanın görevidir.

Tüm Türkiye'de bu zulüme uğrayan kardeşlerimizin tek temennisi Ahirette alacakları helalliktir. Ben bu duruma sebep olanlara ve körü körüne bağlananlara acıyorum, neden mi çünkü o hesabı hemde kul hakkının hesabını ahirette nasıl verecekler çok merak ediyorum.

saygılarımla.
Ne güzel yazı zevkle okudum...
Gerçekten Başörtülü kızlarımızın bazıları bu yasakçı zihniyetler yüzünden okuyamıyorlar Dediğim gibi 28 şubatta 4 5 yobaz yüzünden bu okuma hakları ellerinden alınıyor böyle saçmalık var mı başörtü çıkar oku var mı böyle bi saçmalık...

Alıntı:
arifcoskun Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Canım kardeşim bende en az senin kadar elhamdülillah müslümanım ve ayrıca benim babamda hocadır ve ben her inanışa saygıyla yaklaşırım.
Baş örtüsü elbetteki tehdit değil, benim eşimde başörtülü annemde başörtülü fakat ailemizde açığıda var kapalısıda. Bahsettiğim gibi bundan 15 yıl öncesinde türban diyede bir şey yoktu sadece başörtüsü biliriz biz.
Kim nasıl neden yaptıysa bir türban simgesi ortaya çıkarıldı atıldı, amaç bundan prim sağlamak açıkcası dini siyasete alet etmek ve neticede de başarılı olundu, halkın en hassas noktasından can damarından yakaladılar. Gündeme getirdikçe prim kazandılar sırf onun için iktidara geliyoruz dediler. Ve bu zamanla zıtlaşmalara devlete meydan okumalara dönüştü.
Geçmişi unutmayalım bugünkü başbakan o dönemlerde "hem müslüman hem laik olunmaz" demedimi? Böyle söylemler söyledikçe prim kazanmadımı?
Sorun ünüversitede inanışı gereği başörtüsüyle girememe den ziyade, sistemle zıtlaşmak ve temel yapısını sarsmaya yönelik haraketler olduğu sistemli ve siyasi bir şekilde buna yönelmeler olduğu içindir.Yoksa bir sorun problem yoktu daha evvel girip rahatça okuyorlardı.
Sonuçta devlete rejime ve siyasi yapısına meydan okumaktı. Devlette ne yaptı? Bu tür şeyleri kendisine sistemine tehlike olarak gördü, ve gerekli yerde anayasasıyla dur dedi.
Bakın şuan Türkiye Cumhuriyet'i için suç odağı sayılan ve uyarı alan bir hükümet ülkeyi yönetiyor, böyle bir trajikomik örneği daha varmıdır dünyada?
Bazı şeyleri çok iyi analiz etmek durumundayız.
Peki bu yasak Kutuplaşma yaratmaz mı Örnek Kürtçe yasaklandığı için PKK nin doğmasına neden olduğumuz gibi veya bu yasaklar gelince Türkiye daha da mı Demokratik olur....

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...

Konu seva tarafından (22.04.2009 Saat 13:56 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla