Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt?
1983 tarihinde çıkan bir kanunu nasıl Atatürk çıkartıyor anlamadım ben bu işi...
Kenan Evren'in yaptıklarına ve ona Kemalizm denilemeyeceğini öncden söylemiştim... Ayrıca dönemin şartlarında belki gerekli belki de gereksiz bir kanundu... Geçmişi değerlendirirken şimdiki zamanın şartlarıyla değerlendirmeyin lütfen, zamanın şartlarına göre değerlendirin...
Atatürk dönemindeki Kürt ve Güneydoğu politikaları değişmese ve ölmeden önce toprak reformuna izin verselerdi şimdi bu sorunları yaşamıyorduk, siz bana Kemalistlerin kürt sorununu yarattığını söylüyorsunuz...
|
1924-1961-1982 yılları anayaslarında resmi dil Türkçe olması nedeniyle başka bir dil kullanılmayacagı gibi mahalli olarakta Türkçe dışında bir başka dilin kullanılması yasaktır.
Türkçe nin resmi dil olarak kullanılması tabiki gerekli ve kullanılmak zorundadır.
Mahalli bazda kim ne dili kullanırsa kullansın mahalli dilin serbest olması gerekir.
Türkiye de yaşayan bütün topluluklar mahalli bazda hertürlü kültürünü yaşaması gerekir kültürlerin yaşnamasıda ülkeye bir zararı olmaz.
Kemalizmin Atatürkle bir alakası yok Kemazlizmin ideolojiylede bir alakası yok Türkiye de bazı kesimler sözde memleketin sahibi biziz diye onun arkasına sıgınıp yasal olmayan işllere girişmeleridir bunlarda küçük marjinal bir kesimdir.
Türkiye büyük bir devlettir.