Cevap: Sizce ülkemizde öğretmenlerimize hak ettikleri değer veriliyor mu?
Bence ögretmenler hakettilerini alamiyor. Ama ögretmenlerden ögrencilerde hakettigini alamiyor, ben lisede okurken bir ögretmenimiz vardi hasta, ekmeginden olmasin diye okul idaresi ona sabretti ve kaybeden üniversite sinavlarinda matematikten sifir ceken ögrenciler oldu. Okul döneminde gaddarca dövüldügüm günler hala aklimdan cikmadi. Agiza alinmayacak küfürler isittim ögretmenlerden. Benim velim baska düsünüyordu, ögretmen döver diye, bugün bneim cocugumu ögretmen dövsün ona hayati dar ederim, sopa ile yapilan egitimden ne fayda olur ki. Maddi yönden cok az kazandiklarini biliyorum. Dayakci zihniyet simdi var mi yok mu bilmiyorum ama benim zamanimda gardiyan gibi elelrinde sopalarla dolasanlara ögretmen demeye dilim varmiyor. Onlardan korkarak yasadigim okul ve yatili hayati hayatimin tümünü etkiledi, bu yüzden bircok sorun yasadim ve yasiyorum. Bu zihniyete sahip olanlara ögretmen demek icimden gelmiyor ve benim hayatimi bu sekilde etkileyenlerin hic birine hakkimi helal etmiyorum. Sopa simdi ne alemde bilmiyorum ama üniversite okumus bir insanin cocuklari sopalarla dövmesini anlamak zor. Bir defasinda bana kizan ögretmenim bana tokat atti, dengem bozuldu ve yere düstüm, yerde yatar halde iken beni tekmelemeye basladi ve bu islemi kendi istegiyle birakana kadar devam etti, sadece ruhsal olarak degil bedensel olarak da bende izleri kaldi yedigim dayaklarin, hicbirine saygim yok, hakkimda haram olsun.