Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt?
Ozaman şöyle bir mantık çıkıyor söylediklerinizden... Olmayan birşey -size göre- (yani Kemalizm) Kürt Sorununun da çıkış nedenlerinden birisi olamaz...
Gelelim diğer söylediklerine....
"Kemalizm bir idooloji değildir" demişsin... Ortaya iddia atıyorsun ispat etmiyorsun neden değildir??? Önceden de sordum bir ideolojide olması gereken ama Kemalizm'de olmayan nedir??? Ayrıca Uluslararası bilimde Kemalizm dünya da bir ideoloji olarak derslerde veriliyor sadece Türk Üniversitelerinde resmi olarak verilmiyor eğer hoca isterse veriyor... Hiçbir ders kaynağımızda geçmiyor...
"1960 yılında yapılan darbe 1980 yılında yapılan darbe bunların Atatürk le uzaktan yakından alakası yoktur" demişsin... %100 katılıyorum aynı şeyi söylüyoruz... Atatürk diye diye ülkenin çivisini sökmüştür başta Evren, 60 darbesinin en büyük hatasıda çıkmışlar bir kitap basmışlar ve demişlerki "Ey halk Atatürkçülük DP'nin anlattığı gibi değildir... Atatürkçülük budur..." demişler oysa Atatürkçülük diye birşey yoktur Kemalizm vardır o da budur demeleri en doğrusu olacaktır... O bakımdan yine ABD'nin güdümünde olmuştur diye düşünüyorum bu darbeninde...
"Ergenekon dalgalarında göz altına alınanlar mahkeme sonucunda suçlu yada suçsuz oldukları ortaya çıkacaktır." demişsin... Valla doğru diyorsun, bende hukukun üstünlüğüne inanıyorum ama 2 yıldır içerde olan insanlar var henüz mahkemede sıra bile gelmedi kendilerine... Bunun yanında içerde ölenler var iddianamedede suçsuz olduğu söyleniyor, siyasetçiler var, parti kuranlar var bu insanların kayıplarını kim tazmin edecek onu merak ediyorum... Yoksa iddianameyi okursanız 5-10 kişi dışında hemen hemen hepsi suçsuz... Ne kadar içerde tutarsam mantığı ile yazılmış...
"PKK ile mücadele görevini bu devlet askere verdiyse asker mücadele edecek 30yıldır verilen mücadelede başarılı olunmadıysa bunun sorumluları hakkında devlet gerekeni yapacaktır" demişsin... Aynen katılıyorum ancak daha altyapısını hazırlamadan, bölge insanını hazırlamadan kanal, anadil, köy isimleri gibi konuları ortaya atarsan Özal zamanında yapılan hataya düşersin ülkeye yenilik getirirsin ama hiçbirşey doğru dürüst işlemez... Ayrıca Kürtler azınlık değildir ki özel kanun çıksın onlara... Onlar ülkenin asri unsurlarıdır ve 3 tane Cumhurbaşkanı çıkartmışlardır... Zamanı geldiğinde herşey yapılır ancak zamanının da artık getirilmesi için gerekli alt yapı çalışmaları yapılması gerekiyor... Örnek veriyorum.... Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizliği yapılacak ve oralar 49 yıllığına mayını temizleyen şirkete verilecek... Sıkıyorsa TSK temizlesin ve o araziyi tarım yapılması için bölge insanına ver, evlerini yap tokiden, hizmetini götür toprağıda dağıt, hatta 2 yılda tohum ver o insanlar çalışsın ama dediğim gibi biraz sıkar... Hem bölgedeki teokratik yapıyı, aşiretleri ve ağalık sistemini bitirmek istemezler hem de ne AB izin verir ona ne de ABD sen böyle bişey yapmaya kalkışsan ABD gelir der ki "Bedava Temizleyim yeterki toprak reformu yapma" bizimkilerde kabul eder... İşte 21. Yüzyılda Kemalizm bunu diyor hanımefendi... Yeni kentler kuracaz diyor... Bölgede terörü bitirecez diyor hemde taviz vermeden... Ama siz Kürt Sorununun kaynaklarından birisi Kemalizm diyorsunuz...
|
Kürt sorunu yıllardır var
Ben Kemalzim var diye iddia etmiyorum Kemalizm diye birşey yok Kemalizme inamıyorum
Benim ideolojilerle işim olmaz ideolojiler insanların başının belasıdır Kominizm Faşizm Kapitalizm vb izmler bütün izmlere karşıyım var yada yok beni ilgilendirmez benim var dememle Kemalizm var olmaz yok dememlede yok olmaz
Ben hertürlü izmlere karşıyım varsa Kemalizmede karşıyım
Kürt sorunu bilmem ne sorunu herne sorun varsa bizim ülkemizde Demokrat Sosyal Laik Hukuk olamaynaların zihniyetidir
İnsanlar yaşadıkları yerde temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanmalaıdır devlet bu millet için vardır keşke Özal zamınında insan temel hak ve hürriyetleri rahatça kullanılsaydı geç bile kalındı Türkiye büyük devlettir kimsyede taviz vermez