Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 08.07.2009, 23:16   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 941 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Yaza Yaza Yaz Geldi

Sivas, birçok projede olduğu gibi Sivas’a ikinci bir üniversite kurulması için 5 yıl önce başlayan Vakıf Üniversitesi kurma hayalini yaptığı yazışmalarla gerçekleştirmeye çalışırken daha bir yıl önce temel atan Konya ile birlikte 5 ile 7 Vakıf Üniversitesi kuruluyor.

Eğitim, sanayileşme, işsizlik gibi konularda atağa geçtiği, kabuğunu kırdığı belirtilen Sivas’ın sahipsizliği ve önemli konulardaki geç kalmışlığı bir kez daha ortaya çıktı.Sivas’ın hem ekonomisinin gelişmesi hem tanıtımı hem de eğitim ve kültür açısından gelişimi sağlaması için yaklaşık 5 yıl önce ortaya atılan ama hala yer tahsisi bile yapılamayan vakıf üniversitesi projesini halen yazışmalarla gerçekleştirilmeye çalışılırken 5 şehirde 7 tane vakıf üniversitesi kuruluyor.Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununa eklenen madde ile 5 ilde 7 Vakıf Üniversitesi kuruldu ve karar Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

KAYSERİ’YE 3. ÜNİVERSİTE
Kanunda yapılan değişiklikle, Konya’da Ticaret Odası Eğitim Sağlık Vakfı tarafından KTO Karatay Üniversitesi ve Gevher Sultan Eğitim Araştırma Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından Mevlana Üniversitesi, Ankara’da Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı tarafından Turgut Özal ve TED Koleji’nce TED Üniversitesi, Kayseri’de Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı’nca Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Mersin’de Toros Üniversitesi ve İstanbul’da Medipol olmak üzere 7 adet Vakıf Üniversitesinin kurulması Sivas’ın ortaya koyduğu projelerine ne kadar sahip çıktığı ya da bu projeleri uygulamakta ne kadar başarılı olduğunu da ortaya koymuş oldu.Kayseri’de eğitime başlayacak ilk özel üniversite olan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nin yanı sıra Abdullah Gül adında bir devlet üniversitesi kurulması çalışmaları da devam ediyor.

KONYA’DAKİ ÜNİVERSİTE TİCARET ODASI’NDAN
Konya’da kurulacak olan KTO Karatay Üniversitesi, Konya Ticaret Odası’nın çabaları sonucu hayat buldu. 3 yıllık bir sürecin ardından hazırlıkları tamamlanan üniversitenin temeli geçen sene 12 Kasım’da atıldı. KTO Eğitim ve Sağlık vakfının başkanlığını da üstlenen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da temel atma törenine katıldığı üniversitede toplam 7 bin öğrencinin eğitim görmesi planlanıyor.

SİVAS 5 YILDIR BEKLEMEDE
Sivas’a kurulması planlanan vakıf üniversitesi için Sivas’taki yetkililer ve demokratik kitle örgütleri 5 yıldır süren vakıf üniversitesi hayalinin gerçekleşmesi için yazışma ve destek arayışlarını devam ettirirken Sivas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, son çareyi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan destek istemekte bulmuşlardı.

Konya’da kurulan üniversitenin vakıf başkanlığını da yapan Hisarcıklıoğlu ise yer tahsisi yapılması halinde Sivas’a TOBB Ekonomi ve Teknoloji Fakülte kurulması konusunda destek vereceğini belirtmiş ve bu sözün arkasındanda Ankara’da toplantı yapılarak bir heyetin Sivas’a gönderilerek inceleme yapması kararlaştırılmıştı.

Vakıf Üniversitesi yerine Fakülte’ye razı olan, küçük olsun bizim olsun mantığı ile hareket eden Sivas’ın idarecilerinin ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek yılların hayali olan vakıf üniversitesini kuramamaları Sivas’ın içinde bulunduğu acı ve vahim tabloyu da bir kez daha gözler önüne seriyor.
Sivaslı yönetici ve demokratik kitle örgütleri Vakıf Üniversitesinin kurulabilmesi için destek verilmesi konusunda yazışmalara devam ederken daha yer tahsisi bile yapılmayan Sivas’ın 5 yıllık hayali olan ve düşünce projesi aşamasında kalan Vakıf Üniversitesinin temelinin ne zaman atılacağı ve Sivas’ın bu üniversiteye ne zaman kavuşacağı ise bilinmiyor.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla