Cevap: Fâtiha sûresi
Fatiha suresi yüce kitabımızın açılış suresidir.Ve o kitabı eline alanın ilk karşılaşacağı cümle''Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur'' dur.
aslında bu cümle Kuranın hepsini hemen hemen özetliyor gibi bana göre..''Alemlerin Rabbi olarak Allah'ı kabul eden bir insan,Allah'ın dışındaki bütün kanun koyucuları, yön veren ve idare edenleri hatta kendisine kötülüğü emreden nefsini bile elinin tersiyle şöyle kenara itmiş, bütün benliği ile Allah'a teslim olmuş demektir.
yine ''yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım isteriz''
ibadet etmek illaki namaz oruç ve şekille yapılan ibadet değildir.
insanın bazen güvende sevgide mantıkta sınırlarını aşar..mesela bir insanı taparcasına sevebilir. ya da makamına tanrıymışcasına güvenebilir. ya da aklının herşeyi çözeceğini inanabilir. işte sınırlarını aştığı zaman da Rabbini de şaşırmış demektir.
o yüzden bütün güçlerin üstünde Yüce Allah'ı tanımalı Ondan yardım istemeli ve O'na yönelmelidir. Kayıtsız şartsız hem de..burada sevgili Peygamberimiz ss nin bir hadisini yazayım ve bitireyim...
''Eğer Allah'a hakkıyla tevekkül edenlerden olsaydınız sabah aç gidip akşam yuvasına tok dönen kuşlar gibi olurdunuz'' selamlar.. bu arada Sevacım konu için tekrar teşekkürler