Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - ''Ah nerde eski ramazanlar
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 21.08.2009, 12:52   #7
ÇİRKİN KIZ58
Usta Yiğido

ÇİRKİN KIZ58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÇİRKİN KIZ58 Şuan ÇİRKİN KIZ58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.12.2009 17:06

Tecrübe Puanı: 749 ÇİRKİN KIZ58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: ''Ah nerde eski ramazanlar

Benim Çocukluğum kılavuzda mahallesinde geçti bizim evin orda bir tepe vardı ve biz iftar ezenını o tepede beklerdik arkadaşlarımızla.Ve top sesi gelirdi onun ardından ezan ve bizler o tepeyi koşarak inerdik paldır küldür top patladı diyede bağırırdık işte çocukluk.Ve sokakta geç saatlere kadar oynardık iftar sonrası Babalarımız annelerimiz tüm büyüklerimiz camide olurlardı Teravi namazında.
Ahh ah!! babamın horoz şekerini özledim her akşam sıcak pideyle aldığı tahta cıbıklı horoz şekeri renkli ve incecikti bir ısırımlıktı. Teravi bince erkekler kahvelere giderdi hamınlar evlerine ve bahcelerde hanımlar çay demler hatta Sivasın meşur mercimek badını yaparlardı ve yanında asma yaprağıyla yerlerdi annelerimiz. sohbet yada çoğu zaman dedikodu yaparlardı . Bizlerse o mutlulukla sokaklarda arkadaşlarla Top saklamaç oynardık ne bileyim işte her şeyi oynadık.

Sahur ları babamız gelir annemizi uyartır sahur yemeklerini yapardi annelerimiz. va yine sevinç ve mutlulukla.
Ben şuan özlemle doldum Keşke keşke ama geçmiş zaman gelmiyor keşkelerle. Bizler gurbette töreleri farklı ramazanları farklı.
Ahh!! ahh dedikce yanan yüreğim özledim geçmiş her anımı ve günümü.

Bir davulumuz kaldı eskide yaşanan onuda almasınlar lütfen..

Ben Türküm, Türk esir olmaz.
Ben Türküm, Türk Devletsiz olmaz.
Ben Türküm, Türk Bayraksız olmaz.
Ben Türküm, Türk Ezansız olmaz.
Ben Türküm, Türk Hürriyetsiz olmaz...

Saatler geçtikce acıktım valla
Ben Türküm, Türk esir olmaz.
Ben Türküm, Türk Devletsiz olmaz.
Ben Türküm, Türk Bayraksız olmaz.
Ben Türküm, Türk Ezansız olmaz.
Ben Türküm, Türk Hürriyetsiz olmaz...

Konu ÇİRKİN KIZ58 tarafından (21.08.2009 Saat 14:52 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
ÇİRKİN KIZ58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ÇİRKİN KIZ58'e Teşekkür Ediyor...