24.08.2009, 18:16
|
#1
|
|
Alt Forum Yöneticisi
kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 18:41
Üyelik Tarihi: 01.05.2008
Mesajlar: 7.292
|
ANKARA TAVA
MALZEMELER
300 gr kuşbaşı et,
2 su bardağı arpa şehriye,
3 adet kuru soğan,
3 adet domates,
2 adet sivri biber
6 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber,yeterince tuz
YAPILIŞI
Kuşbaşı etler ilk önce haşlanır daha sonra tencereye sıvıyağ konur etler yağda kavrulur sonra sırasıyla soğanlar ,yeşil biberlerve domatesler kavrulduktan sonra 6 bardak kaynar su ekleyip 20 dakika pişmeye bırakılır.Diğer yandan 6 kaşık sıvı yağda şehriyeler kavrularak 20 dakika sonra etin piştiği tencerenin içine salınır 10 dakika sonra suyunu çekince demlenmeye bırakılır , afiyetle yenir

__________________
ummadıklarım adam olurken, adam dediklerim insan bile olamamış!
|
|
|